Wilmer Odefalk skriver A-lagskontrakt

Wilmer Odefalk skriver A-lagskontrakt

Share

Wilmer Odefalk skriver A-lagskontrakt

Den unge talangfulle mittfältaren Wilmer Odefalk förlänger sitt avtal med BP och kommer till nästa säsong att flyttas upp till Herrlaget. Wilmer blir därmed nästa BP-talang med fl ...

Den unge talangfulle mittfältaren Wilmer Odefalk förlänger sitt avtal med BP och kommer till nästa säsong att flyttas upp till Herrlaget. Wilmer blir därmed nästa BP-talang med flera ungdomsår i klubben att ta klivet upp till seniorfotbollen.

Text: Philip Kämpe
Foto: Sedin Bild

Wilmer Odefalk som fyller 17 år i november har redan debuterat i A-laget när han tidigare i år gjorde ett inhopp i segermatchen mot Tyresö FF i Svenska Cupen. Nu är det klart att till nästa år kommer Wilmer att synas mer i A-laget då han flyttas upp till herrtruppen. Detta då Wilmer har skrivit på sitt första A-lagskontrakt med BP som börjar gälla fr.o.m januari 2022 och sträcker sig tre år framåt över säsongen 2024.

– Det ska bli väldigt kul att få köra med A-laget. Jag hoppas kunna fortsätta min utveckling där och få möjligheten att lära mig saker av de äldre spelarna, säger Wilmer Odefalk.

Wilmer kom först till klubben när han var tio år gammal men lämnade två år senare. År 2019 och 14 år gammal var Wilmer tillbaka i BP och började då spela i BP:s P16. Den säsongen var Wilmer med och vann SEF Trophy i Göteborg och blev dessutom utsedd till matchens lirare i finalen. Därefter har det bara gått uppåt för Wilmer i BP då han fortsatt sin utveckling igenom både P17 och P19. Förra året var Wilmer även en del av det P16-lag som vann ett efterlängtat SM-guld åt BP. Wilmer startade centralt på mittfältet i SM-finalen mot BK Häcken när BP vann med 4-1.

– Det har varit väldigt utvecklande för mig de senaste åren i ungdomslagen tack vare att jag haft både bra tränare och duktiga spelare runtomkring mig. Jag har också tidigt fått köra med äldre vilket jag tror har hjälpt mig i min utveckling, berättar Wilmer.

– Jag skulle säga att jag är en mittfältare med bra spelförståelse, bra med båda fötterna och har ett bra driv med bollen, säger Wilmer när han ska beskriva sig själv som fotbollsspelare.

Denna säsong har Wilmer varit en tongivande spelare i P19 där det blivit tre mål på tolv matcher i P19 Allsvenskan för 16-åringen. Dessutom har Wilmer regelbundet figurerat i de U21-matcher BP spelat i år. Så sent som i tisdags blev Wilmer matchvinnare i U21-matchen mot ett rutinerat Akropolis IF. Wilmer stod för ett mål, en assist och en ”hockeyassist” i 3-0-segern på Grimsta.

– Målsättningen med resten av året är att göra det så bra som möjligt med P19 i de återstående matcherna i serien och göra så bra prestationer jag kan.

– Det jag ser mest fram emot med 2022 är att kunna konkurrera om en plats i A-laget och sedan ha så roligt som möjligt när jag spelar fotboll, säger Wilmer Odefalk.