Wilma Wärulf förlänger med BP
Foto: Erik Bjernulf

Wilma Wärulf förlänger med BP

Share

Wilma Wärulf förlänger med BP

Wilma Wärulf förlänger kontraktet med BP, ytterbacken har varit självskriven i vår elva sedan ankomsten och blir nu kvar minst en säsong till.– Väldigt roligt att Wilma förlänger, ...

Wilma Wärulf förlänger kontraktet med BP, ytterbacken har varit självskriven i vår elva sedan ankomsten och blir nu kvar minst en säsong till.
– Väldigt roligt att Wilma förlänger, säger sportchef Staffan Jacobsson. Hon har hela tiden tagit sin satsning seriöst och utvecklingen har följt. I år har hon bland annat blivit uttagen i U23-landslaget. 

Wärulf kom till BP från Sundsvalls DFF inför säsongen 2020 och har under de tre följande säsongerna endast missat en enda match. Oftast till vänster i backlinjen, men även som mittback har vi sett henne växa fram till allsvensk spelare av rang. Vänsterfoten Wärulf besitter har kommit till bra användning i uppspel och vid fasta situationer. Som ung var Wärulf uttagen i F99-landslaget vid flera tillfällen och under 2022 kom även debuten för U23-landslaget, det landslag som är sista steget innan A-landslaget väntar. Som 23-åring har Wärulf en lång seniorkarriär och har bara i BP noterats för 87 serie- och kvalmatcher.
– Det är en rutinerad spelare som vi får behålla, säger Staffan Jacobsson. Hon har varit här i tre säsonger och hunnit både bo in sig och etablera sig i vår verksamhet. I takt med att vi lyfter upp fler unga spelare kommer hon vara viktig som förebild som sätter en seriös nivå i omklädningsrummet och vid varje träning.

Damlaget startar upp försäsongen måndag 9 januari.