Wilma Finnman klar för BP

Wilma Finnman klar för BP

Share

Wilma Finnman klar för BP

Den 20-åriga mittfältstalangen Wilma Finnman plockas in till BP. Wilma som senast kommer ifrån IFK Kalmar utsågs till "Årets Genombrott" i Elitettan 2019. Text: Philip KämpeFot ...

Den 20-åriga mittfältstalangen Wilma Finnman plockas in till BP. Wilma som senast kommer ifrån IFK Kalmar utsågs till ”Årets Genombrott” i Elitettan 2019.

Text: Philip Kämpe
Foto: Barometern, Oskarhamns-Tidningen

Wilma Finnman som är född år 2000 är fostrad i Blekingeklubben Rödeby AIF som även är hennes moderklubb. Därefter gick hon till Karlskrona FF där hon debuterade i seniorsammanhang redan säsongen 2015 i Division 1 Södra Götaland. Efter sejouren i Karlskrona flyttade Wilma till IFK Kalmar inför säsongen 2017. Året därpå gjorde hon sex matcher i Damallsvenskan innan hon 2019 slog igenom på riktigt när hon spelade 26 matcher i Elitettan varav alla från start. Hon gjorde tre mål den säsongen och blev utsedd till ”Årets Genombrott” i hela Elitettan. Under den säsongen var Wilma även assisterande lagkapten i IFK Kalmar, lagkapten var Mathilda Johansson Prakt som Wilma alltså blir lagkamrat med nu igen i BP. Wilma missade tyvärr hela 2020 med en korsbandsskada men är nu redo för en återkomst till planen, och det är på Grimstas gröna matta.

– Wilma är en fin spelare. Hon imponerade fruktansvärt på mig 2019 och fick också priset ”Årets genombrott” i Elitettan samma år. I Wilma får vi en spelare som är bra på att ta fram bollen i planen och som är väldigt passningsskicklig. Det är väldigt kul att Wilma vill komma till BP och hjälpa oss i jakten på bättre placeringar, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Varmt välkommen till BP Wilma!
– Tack så mycket!
Varför föll ditt val på BP som din nästa klubb i karriären?
– Jag har fått känslan av att BP är en bra och professionell klubb, där det känns som att jag kan utvecklas som spelare.
Du har ju en tidigare lagkamrat i Mathilda Johansson Prakt redan här i BP, har du hunnit prata med henne och vad har hon sagt om klubben?
– Hon har pratat väldigt gott om klubben och sagt att det finns mycket vilja och höga ambitioner i laget.
Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en snabb spelare med bra spelförståelse som gillar att ta fram bollen och utmana.
Du var ju tyvärr skadad förra säsongen, är du helt återställd nu och hur taggad är du på att få spela igen?
– Jag går in i sista fasen av min rehab nu och kommer vara fullt tillbaka i februari. Jag har nog aldrig varit såhär sugen på att spela som jag är just nu. Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka på planen igen!
Vad är din målsättning för 2021?
– Att utvecklas som spelare och bidra så mycket jag kan med mina egenskaper till laget.

Alla i BP hälsar Wilma varmt välkommen till klubben.