Vinst mot Vasalund

BP avgjorde träningsmatchen mot Vasalund redan i den första halvleken men den andra halvan lämnade mer att önska. BP vann med 3-1 efter två mål från Philip Hellquist och ett drömm ...

BP avgjorde träningsmatchen mot Vasalund redan i den första halvleken men den andra halvan lämnade mer att önska. BP vann med 3-1 efter två mål från Philip Hellquist och ett drömmål av Samuel Leach Holm.

På lördagen spelade herrarna sin fjärde träningsmatch under 2022. Ettan-klubben Vasalunds IF gästade och all publik hann inte ens anlända innan BP tagit ledningen. I den första matchminuten på en hörna från vänster var Philip Hellquist sist på bollen och gjorde 1-0.

Bara några minuter senare bjöd Samuel Leach Holm på ett riktigt drömmål. Ett distansskott lite från vänster rakt upp i bortre krysset, ett typ av mål som blev Samuels signum förra säsongen. Efter 2-0 fortsatte BP ösa på framåt och gästerna var aldrig nära att hota BP:s mål i den första halvleken. Istället kunde BP utöka sin ledning när Oscar Pettersson sparkades ned i offensivt straffområde. Den efterföljande straffen förvaltade Philip Hellquist säkert för att ändra resultattavlan till ”3-0”.

I slutskedet av första 45 var Hellquist nära att göra sitt tredje mål men Vasalunds målvakt stoppade bollen med handen, fast utanför straffområdet och domaren hade inget val än att visa det röda kortet.

I den andra halvleken fortsatte BP av naturliga skäl att hålla i bollen men man hade mycket svårare att skapa chanser. Istället lyckades Vasalund reducera. Visserligen var det lite turligt då det såg ut som ett tilltänkt inlägg som letade sig direkt in i mål. Men att Vasalund vinner den andra halvleken med 1-0 får ses som en besvikelse.

Nästa gång herrarna är i farten är det på riktigt då Svenska Cupens gruppspel drar igång. BP spelar hemma på Grimsta mot Halmstads BK på måndagen 21/2 kl. 19:00.

BP – Vasalunds IF
3-1 (3-0): 1-0 Philip Hellquist 1′, 2-0 Samuel Leach Holm 5′, 3-0 Philip Hellquist (str) 26′, 3-1 Georgios Kasagiannis 78′. Utv: Victor Astor 42′.

BP:s laguppställning
Lundin – Sögaard (Jelassi), Frej, Almqvist (Nissen), Krusnell (Falkeborn) – Tesfai (Zlotnik) – Odefalk (Reuterswärd), Sandberg-Magnusson, Leach Holm, Pettersson (Cosic) – Hellquist (Deprem).

Text: Philip Kämpe