Vinst i sista träningsmatchen mot Örgryte IS

I genrepet mot den kommande seriekonkurrenten Örgryte IS vann BP med 3-1 hemma på Grimsta. Målskyttar för BP blev Alexander Almqvist, Samuel Leach Holm och Marijan Cosic. I för ...

I försäsongens sista träningsmatch fick BP en nyttig genomkörare mot serierivalen Örgryte IS. Matchen spelades med härlig intensitet och kändes som något mer än bara en vanlig träningsmatch. Inte helt optimalt kunde BP inte ens fylla hela sin bänk med avbytare. Oscar Krusnell, Alexander Abrahamsson och Endreas Tesfai var skadade, Wilmer Odefalk, Fredrik Nissen och Ludwig Malachowski Thorell var på landslagsläger samt att på morgonen fick Philip Hellquist lämna återbud pga. sjukdom.

Matchen inleddes också kämpigt samtidigt som gästerna Örgryte visade att de lär vara ett lag som kan vara med i toppen av Superettan. BP hade initialt svårt att ta sig loss från Örgrytes höga press och ett bolltapp i den 19:e minuten ledde till att gästernas Ajdin Zeljkovic kunde skjuta in 0-1. Kort därefter lyckades BP kvittera på en hörna när Alexander Almqvist var starkast inne i straffområdet och kunde stöta in 1-1. Kvitteringen satte fart på maskineriet för BP som efter målet kom in i matchen mycket mer spelmässigt. BP var även nära att att göra 2-1 i den första halvleken när Nikola Vasic rullade in bollen men linjedomaren vinkade för en knapp offside.

Den andra halvleken blev också en jämn halvlek fotboll där ÖIS hade mera av bollen men där BP var mer effektiva. Efter dryga tio minuter in på andra fick Samuel Leach Holm bollen i sin drömposition, en bit utanför straffområdet till vänster. Och som han gjort flera gånger förr avlossade han ett skott som letade sig in i bortre krysset, ett otroligt vackert mål.

Gästerna från Göteborg tryckte på för en kvittering resten av halvleken och var nära ett par gånger, Framförallt på en nick från en ÖIS-spelare fick Alexander Lundin sträcka ut ordentligt för att stoppa bollen. Istället var det BP som gjorde 3-1. En straff tilldömdes för hands och fjolårets Marijan Cosic klev fram och säkert satte bollen lågt i hörnet. Örgryte var sedan ytterst nära en reducering på tilläggstid men avslutet från Sargon Abraham träffade ribban.

Matchen slutade därmed med BP-seger 3-1, ett mycket fint resultat och en fin arbetsinsats av de rödsvarta. På lördag 2/4 spelas premiären av Superettan när Västerås SK kommer på besök, avspark kl. 15:00.

BP – Örgryte IS
3-1 (1-1): 0-1 Ajdin Zeljkovic 19′, 1-1 Alexander Almqvist 24′, 2-1 Samuel Leach Holm 54′, 3-1 Marijan Cosic (str) 86′.

BP:s laguppställning
Lundin – Jelassi, Frej, Almqvist, Sögaard (Falkeborn) – Maripuu (Zlotnik) – Pettersson (Omorowa), Leach Holm, Sandberg-Magnusson, Cosic – Vasic (Deprem).

Text: Philip Kämpe