Viktig storseger för herrarna

I årets sista hemmamatch i Ettan Norra tog BP emot nedflyttningsklara Nyköpings BIS. Tre poäng var ett måste och helst med många mål framåt. Detta ordnade BP till slut även om det ...

I årets sista hemmamatch i Ettan Norra tog BP emot nedflyttningsklara Nyköpings BIS. Tre poäng var ett måste och helst med många mål framåt. Detta ordnade BP till slut även om det blev lite nervigt när Nyköping fick in en kvittering. Men BP tryckte på gasen i den andra halvleken och vann med hela 7-1 efter bland annat ett hattrick från Oskar Fallenius.

Text: Philip Kämpe

Från start var det endast spel i en riktning där BP gick in för att avgöra direkt. Tidigt rann Omar Faraj igenom men Nyköpings målvakt Ville Seppä kom ut bra och kunde täcka undan skottet från Faraj. Bara några minuter senare tvingades Seppä stöta iväg ett väl placerat distansskott från Jesper Ceesay. Till slut så fick BP utdelningen när Oskar Fallenius gav laget ledningen efter dryga halvtimmen. Målet kom till efter att Albin Linnér lyft in ett inlägg från höger och Fallenius lämnades helt omarkerad i bortre delen av straffområdet. Fallenius hann plocka ned bollen innan han slog in 1-0.

Då såg det tungt ut för jumboplacerade Nyköping som hade problem att ta sig fram i planen. Men i den 39:e minuten fick gästerna en frispark på offensiv planhalva. Bollen slogs in i boxen varpå mittbacken Nyal Higgins kunde få kvitteringen med Nyköpings första avslut i matchen. En riktig kalldusch för BP som hade tur att det inte blev ännu värre när Nyköping bara minuten senare träffade stolpen. BP var rejält skakat.

Lyckligtvis återtog BP sin ledning precis innan halvtidsvilan. BP tilldelades en frispark bara någon meter utanför straffområdet. Christer Gustafsson stegade upp och smällde sedan dit bollen i målvaktens hörn och BP kunde andas ut.

I den andra halvleken fortsatte BP att ösa på framåt och på en hörna kunde man dubbla ledningen. Ali Suljic lämnades fri och kunde på volley dra upp bollen i krysset. 4-1 kom kort därefter när Oskar Fallenius dunkade upp bollen i nättaket. Efter det målet sjönk matchen rejält i tempo då matchen var i princip avgjord.

Men BP behövde göra ett par till mål för att förbättra sin målskillnad gentemot IFK Haninge. Detta ordande man i slutet när man fick in tre mål till. Först gjorde Fallenius ett läckert frisparksmål för att säkra ett hattrick. Frisparken skruvade han rakt upp i krysset. Sjätte målet gjordes på straff av Philip Haglund och slutresultatet 7-1 spikades av inhopparen Oskar Nordlund.

Inför den sista omgången kommer BP att ligga på en andraplats i Ettan Norra. En poäng då räcker för att säkra kvalplatsen men man ställs mot seriesegraren Vasalund på bortaplan. Matchen spelas den 29/11 kl. 14:00.

BP – Nyköpings BIS
7-1 (2-1): 1-0 Oskar Fallenius 29’, 1-1 Nyal Higgins 39’, 2-1 Christer Gustafsson 43’, 3-1 Ali Suljic 54’, 4-1 Oskar Fallenius 60’, 5-1 Oskar Fallenius 86’, 6-1 Philip Haglund (str) 89’, 7-1 Oskar Nordlund 90+2’.

BP:s laguppställning
Lundin, Glasberg (Streete 73’), Suljic, Sandberg-Magnusson (K), Wallenborg – Ceesay (Tesfai 73’), Gustafsson, Haglund (Sandén 89’) – Linnér (Helg 67’), Faraj (Nordlund 67’), Fallenius.