”Vi tar inget för givet”
Målkramar på Grimsta Foto: Örjan Jacobsson

”Vi tar inget för givet”

Share

”Vi tar inget för givet”

Med knappa två veckor kvar innan returmatchen mot Älvsjö AIK klev Brommapojkarnas damlag ut på Grimstas konstgräs för att genomföra sin första träning efter semestern. BP-Media tog ...

Med knappa två veckor kvar innan returmatchen mot Älvsjö AIK klev Brommapojkarnas damlag ut på Grimstas konstgräs för att genomföra sin första träning efter semestern. BP-Media tog sig en pratstund med huvudtränaren Marcelo Fernandez och målvakten Nichole Persson för att höra hur tankarna går.

Det är bakom Grimstas inomhustält som damerna håller till. Ett litet tegelhus med några omklädningsrum, ett par soffor och ett mindre gym.  Vi slår oss ner i ett litet rum avskilt för att inte bli avbrutna. Först ut var tränare Marcelo Fernandez.

Till att börja med pratar vi om hur det känns att börja träna och koncentrera sig på fotbollen igen.
– Det är jätteskönt att vara igång efter tre veckors semester där vi tänkt på annat. Nu har vi fullt fokus på att nå de målsättningar vi har.
–Vi hade ganska många nya spelare under våren men har blivit bättre och bättre. En bra inledning med tio matcher utan förlust, sen har vi haft lite otur med skador och annan frånvaro i de två sista omgångarna. Även vi blev straffade men jag är ändå relativt nöjd med vårsäsongen.

Även målvakten Nichole är inne på samma spår som sin huvudtränare.
– Det är jättekul, känns bra att träna igen efter uppehållet. Vårsäsongen var rolig och det har visat sig själv, vi är serieledare men fortfarande väldigt ambitiösa och det är verkligen inget vi bara tar för givet.

Hon fortsätter:
– För egen del har det gått helt okej tycker jag (Nichole Persson har spelat alla tolv matcher) och det är klart att det alltid finns saker man vill förbättra.

När vi går vidare i intervjun trycker Marcelo Fernandez på att en stor utmaning för hösten blir att få in de tre nya spelarna efter att lika många startande spelare försvunnit. Julia Olsson och Sofia Albertsson har flyttat till andra sidan Atlanten samt en olycklig korsbandsskada som stoppar Fia Jonsson.

När Division 1 Södra Svealand i april sparkades igång inledde BP hemma mot Älvsjö AIK, en match som slutade oavgjort med ett mål gjorda vardera. Nu väntar det sistnämnda laget igen om en dryg vecka. När de båda ser tillbaka på matchen är de överens om att det var en tuff drabbning lagen emellan. Ett homogent lag som har behållit sin trupp flera säsonger i sträck sammanfattar huvudtränaren.  Något som de båda är eniga om att det bara finns ett mål i siktet, en bortaseger för att kicka igång resan mot Elitettan!