Vi på Sportkontoret, Fia Grönborg, Marknadskoordinator
Foto: Peter Appelquist

Vi på Sportkontoret, Fia Grönborg, Marknadskoordinator

Share

Vi på Sportkontoret, Fia Grönborg, Marknadskoordinator

Inför det nya året presenterar IFBP.se personalen på BPs Sportkontor. Fia Grönborg jobbar inte bara på kontoret, efter avslutad kontorstid fortsätter arbetet som spelare i damlaget ...

Inför det nya året presenterar IFBP.se personalen på BPs Sportkontor. Fia Grönborg jobbar inte bara på kontoret, efter avslutad kontorstid fortsätter arbetet som spelare i damlaget med träningar och matcher med sikte på revansch i Division Ett nästa år.
– Just nu är det uppehåll, annars är mitt liv helt rödsvart, säger Grönborg till IFBP.se.

Verkligheten för kvinnliga fotbollsspelare är välkänd för alla med minsta inblick i idrottsvärlden. Få spelare tjänar såpass mycket på sitt fotbollsspelande att det inte krävs ett annat jobb vid sidan av. Samtidigt sitter få klubbar på de resurser som krävs för att kunna heltidsanställa kvinnliga fotbollsspelare. Fia Grönborg debuterade i Damallsvenskan redan som femtonåring och har flera år på elitnivå. Under två år avbröts satsningen på fotboll för att plugga sportmarknadsföring i Helsingborg. Men i somras var Grönborg tillbaka i Stockholm och då dök en tjänst som marknadskoordinator i BP, klubben hon bara någon månad tidigare återvänt till som spelare.
– Det är riktigt bra att kunna kombinera två saker jag brinner för, säger Grönborg.
– Just nu är det uppehåll i serien, men annars blir ju mitt liv helt rödsvart med många timmar på Grimsta.

Den egna fotbollskarriären inleddes som ung i Vendelsö IK innan hon fångades upp av Hammarby IF när hon gick i fotbollsklass på Nybohovsskolan i Liljeholmen. Efter debuten i Allsvenskan skulle dock Hammarby åka ur och turbulens i klubben gjorde att Tyresö FF blev nästa klubb för Grönborg. Efter en period i de södra förorterna blev det spel med Djurgårdens IF i Elitettan innan BP lockade. Nu är Fia Grönborg tillbaka i BP efter den lilla studieutflykten.
– Självklart hoppas jag att vi kan gå upp i Elitettan igen och att jag kan bidra med mina egenskaper på planen.

Meriter finns det många, men under vintern är det dubbla försäsonger med fokus både på Division Ett och BPs marknadsaktiviteter inför ett 2018 med nya och större utmaningar för hela organisationen.

Namn: Fia Grönborg
Ålder: 21
Titel: Marknadskoordinator
Bor: Södermalm