Veckans matcher för U-trupperna

Veckans matcher för U-trupperna

Share

Veckans matcher för U-trupperna

P19 spelade veckomatch, F19 matcher dubbelt och söndagen avrundas med resdag från bortamatcher för de yngre. Veckans matcher för U-trupperna kommer här. Text och foto: Peter Ap ...

P19 spelade veckomatch, F19 matcher dubbelt och söndagen avrundas med resdag från bortamatcher för de yngre. Veckans matcher för U-trupperna kommer här.

Text och foto: Peter Appelquist

P19 onsdag 14/8 15:00 – 2-1 BP
Mitt-i-veckan-match på Grimsta när Helsingborgs IF kom på besök. Gästerna satte in en tokpress direkt på avspark och fick även med sig ett ledningsmål via straff i den sjunde minuten. BP lyckades ta sig ur pressen och även kvittera innan paus. I andra halvlek fick HIF en utvisning och minuten senare satte BP avgörande 2-1. Första segern i slutspelsserien är noterad.
– Helsingborg inleder matchen med en hög press som sätter prägeln på matchen i den första halvleken, säger Erik Engberg, huvudtränare P19.
– När vi läst av hur vi skulle hantera den tar vi över initiativet i matchen och framförallt i andra halvlek avlöser målchanserna varandra innan segermålet faller.
– Eloge till spelarna som trots ett tidigt underläge håller sig till matchplanen och får till slut betalt för insatsen med tre poäng.

F19 torsdag 15/8 20:00 & lördag 17/8 16:00
Dubbelt upp för F19 som matcher tätt – både torsdag och lördag. Båda matcherna spelas hemma på Grimsta. Torsdag väntar Djurgårdens IF och lördag Sundsvalls DFF. BP behöver poäng för att hänga med i toppen av den haltande tabellen. Djurgården har möjlighet att stärka sin semifinalplats och Sundsvall behöver plocka poäng för att kliva uppåt i tabellen, för stunden ligger laget sist i Svenska Spel F19.
– En stark insats mot ett betydligt äldre och mer meriterat Djurgården. Vi spelar bra utifrån vår matchplan och är nära att störa dem, säger Erik Wahlroth huvudtränare F19.
– Matchen mot Sundsvall blir spännande. Fortsätter vi att göra bra prestationer så har vi en bra möjlighet att ta poäng.

F17 söndag 18/8 12:00
Färjeläge för F17 som åker till Gotland för match mot P18 IK på bortaplan. BP är med i serietoppen, men har marginal ner i spelade matcher. P18 har det gått tyngre för och laget ligger på sista plats med en enda seger noterad.

P17 söndag 18/8 15:00
P17 går för att ta fjärde raka segern när laget tar sig till Göteborg för match mot BK Häcken. Hittills har BP vunnit mot AIK, Kalmar FF och IK Sirius, varav de två senare på hemmaplan. BP är enda laget som vunnit samtliga matcher i serien. Häcken inledde med segrar mot IK Frej och AIK, för att senast förlora mot Kalmar FF på bortaplan.
– Hela truppen ser fram emot att åka till Göteborg och möta vinnaren av den södra serien, säger Jacob Kellgren, Huvudtränare P17.
– Det blir en rolig match med två lag som står för en possession-inspirerad fotboll. För vår del tror jag att vi kommer att behöva komma upp i vår högsta nivå för att kunna ha möjligheten att åka hem med tre poäng.