Välkommen till BP, Viktor Agardius!
Viktor Agardius Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Välkommen till BP, Viktor Agardius!

Share

Välkommen till BP, Viktor Agardius!

Ytterbacken Viktor Agardius är klar för BP och ansluter till truppen direkt. Sedan årsskiftet har Agardius varit utan kontrakt efter att ha lämnat IFK Norrköping och har sedan tid ...

Ytterbacken Viktor Agardius är klar för BP och ansluter till truppen direkt. Sedan årsskiftet har Agardius varit utan kontrakt efter att ha lämnat IFK Norrköping och har sedan tidigare elva säsonger i Allsvenskan på meritlistan.
– Vi får in en etablerad allsvensk spelare med elva säsonger på högsta nivå, säger sportchef Philip Berglund. Viktors erfarenheter kommer att vara viktiga för oss under den kommande säsongen och även framåt.
– Det känns roligt och en spännande utmaning att komma till BP. Att få spela allsvensk fotboll med BP ska bli väldigt kul, säger nyförvärvet Viktor Agardius.

Agardius är bördig från östra Skåne och seniordebuterade för Kristianstad FC i Ettan Södra 2011. Sedan togs den korta flytten till Blekinge och Mjällby AIF där han fick göra sin allsvenska debut 2012. Efter tre säsonger i Mjällby AIF väntade ytterligare en kort flytt österut då Kalmar FF lockade. Fem säsonger blev det för Kalmar FF innan en ny flytt väntade, men nu till sydligare breddgrader och Livorno i italienska Serie B. Tiden för övergången var dock i februari 2020 och som bekant kom ett virus den våren som rörde till livet för de allra flesta. I maj samma år var Agardius tillbaka i Mjällby AIF och gjorde ytterligare en säsong på Strandvallen.

Inför säsongen 2021 skrev han på för IFK Norrköping där han spelat de två senaste säsongerna. Efter att kontraktet med IFK Norrköping gått ut har Agardius varit aktuell för flera klubbar, men nu är alla papper i hamn för en övergång till BP och spel i Allsvenskan ytterligare, minst, en säsong. 
– BP är ju kända för sitt sätt att ta fram unga spelare och låta dem blomma ut på elitnivå och som jag förstått det finns det många i truppen som vill visa upp sig på allsvensk nivå och ta ännu större kliv och jag vill bidra och hjälpa dem att ta de kliven. I Superettan ifjol spelade laget en fin fotboll så det är självklart något jag ser fram emot också. Vi vill fortsätta med det i Allsvenskan men även att vi trycker på en del bitar som blir viktiga på den här nivån. 
– Det är ju att vi kanske inte kan vara lika spelförande i alla matcherna utan vi måste rätta oss lite mer efter motståndet. Det är viktigt att ha en klokhet i hur vi ska attackera matcherna och det ser jag fram emot. Ser även fram emot att lära känna både spelare och tränare och se hur vi tar oss an matcherna tillsammans.

Utöver din erfarenhet från allsvenskt spel i elva säsonger, vad bidrar du med?
– Jag känner att jag kan bidra med ett stort engagemang och driv i att vilja gå ut på varje träning och vinna varje match. Men främst är det ju självklart erfarenhet och rutin och vid den här tiden, när jag spelat några år i Allsvenskan, så kan jag bidra med det. Men jag känner stor hunger och en stor vilja att spela och det ska bli väldigt kul att göra det med BP.

Viktor Agardius deltar i träning med laget från och med torsdag 2 mars. Första matchen kan bli lördagens cupmatch mot Djurgårdens IF på bortaplan.