Välkommen till BP, Paya Pichkah

Välkommen till BP, Paya Pichkah

Share

Välkommen till BP, Paya Pichkah

Med två dagar kvar till cuppremiären landar BP:s herrlag säsongens fjärde nyförvärv. Det är den 23-årige mittfältaren Paya Pichkah som har skrivit på ett treårsavtal med rödsvart. ...

Med två dagar kvar till cuppremiären landar BP:s herrlag säsongens fjärde nyförvärv. Det är den 23-årige mittfältaren Paya Pichkah som har skrivit på ett treårsavtal med rödsvart.
– Paya är en duktig spelare som fortfarande är i en bra ålder och har många elitmatcher i bagaget. Vi tror Paya han kommer att kunna ta ytterligare steg i vår miljö och är glada att ha honom på plats, säger sportchef Philip Berglund

– Det känns jättebra, roligt att vara här och även roligt att vara tillbaka i Allsvenskan. Det är en annan typ av fotboll än i Superettan och det är något jag ser fram emot. Nu vill jag bara ut och göra första träningen med grabbarna, säger Pichkah i en intervju.

Pichkah inledde karriären som elvaåring i moderklubben Essviks AIF, men bara ett år senare gick flytten till kommunens storklubb, GIF Sundsvall. Där blev det tidigt spel i både U17- och U19-Allsvenskan och seniordebuten kom sedan den 11 juli 2020 i Superettan, som slutade i en 2-0 seger mot Örgryte. Totalt blev det 97 matcher i seniortröjan i GIF Sundsvall för den tidigare U19-landslagsmannen, med spel Allsvenskt spel i bland annat säsongen 2022. Nu är Pichkah klar för rödsvart och redo för spel redan på lördag i cuppremiären mot Landskrona BoIS.

Köp säsongskort här!