Välkommen till BP, Oscar Linnér
Foto: Axel Onnermark

Välkommen till BP, Oscar Linnér

Share

Välkommen till BP, Oscar Linnér

Målvakten Oscar Linnér är klar för BP. 25-åringen ansluter senast från en kortare period i danska Ålborg men har tidigare hunnit med spel för Brescia i Italien och Arminia Bielefe ...

Målvakten Oscar Linnér är klar för BP. 25-åringen ansluter senast från en kortare period i danska Ålborg men har tidigare hunnit med spel för Brescia i Italien och Arminia Bielefeld i Tyskland. 
– Med Oscar så får vi in en meriterad målvakt som vet vad som krävs på Allsvensk nivå och som vill bli bättre varje dag, säger sportchef Philip Berglund. Oscar är en Stockholms kille och har en historia i vår förening, vi är glada att kunna välkomna honom till BP.
– Det är en väldigt bra möjlighet för mig att kunna ansluta till BP i det här läget, säger Oscar Linnér. Jag känner föreningen väl sedan tidigare då jag spelat i BP som ungdom. Nu ser jag fram emot att få representera BP i på seniornivå i Allsvenskan.

Oscar Linner är uppvuxen i Djursholm och började spela fotboll i Stocksunds IF. I FC Djursholm fick han sedan stor del av sin ungdomsfotboll, men som ung hann han även spela med BP:s P97 under två säsonger. Som 17-åring anslöt han till AIK och fick en snabb utveckling som målvakt. 2015 fick han debutera för AIK i både Allsvenskan och i kvalet till Europa League. Säsongen efter fick han speltid i ytterligare matcher men det var under säsongen 2017 han fick ett tydligare ansvar som förstemålvakt. 2018 kom sedan höjdpunkten för Linnérs karriär, hittills. AIK lyckades ta SM-guld med Linnér i mål. Totalt noterades Linnér för 13 hållna nollor under guldsäsongen. Oscar Linnér blev kvar i AIK över säsongen 2019 innan han värvades till tyska Arminia Bielefeld. I Bielefeld blev det ingen tävlingsmatch innan han lånades ut till Brescia i italienska Serie B. Våren 2022 var Linnér på lån hos GIF Sundsvall i Allsvenskan, men lämnade efter halva säsongen. 

Nu flyttar Linnér tillbaka till Stockholm och laddar för spel med BP i Allsvenskan. Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna och för Linnér är det en ny utmaning i karriären.
– En stor och inspirerande utmaning. Låt oss jobba hårt tillsammans för att kunna konkurrera i svensk fotbolls finrum. Jag vill bidra med bra målvaktsspel och Stockholmsmentalitet, säger Linnér.

Linnér var på Grimsta under fredagen. Nu väntar julfirande innan laget startar upp den gemensamma träningen måndag 9 januari.