Välkommen till BP, Ludvig Öhman
Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, Ludvig Öhman

Share

Välkommen till BP, Ludvig Öhman

BP värvar den småländske mittbacken Ludvig Öhman. Öhman ansluter senast från AFC Eskilstuna efter spel i både den japanska ligan, men framförallt Kalmar FF i Allsvenskan. Öhman ans ...

BP värvar den småländske mittbacken Ludvig Öhman. Öhman ansluter senast från AFC Eskilstuna efter spel i både den japanska ligan, men framförallt Kalmar FF i Allsvenskan. Öhman ansluter på ett avtal som gäller de kommande tre säsongerna.
– Det känns att BP har något bra på gång, säger Öhman till IFBP.se

Ludvig Öhman är född och uppvuxen i Umeå med ungdomsår i Sandåkerns SK, men kom fram genom Kalmar FFs akademi och seniordebuterade även i den småländska kuststadens främsta klubb. Efter fem säsonger i Kalmar FFs Allsvenska trupp gjorde Öhman det oväntade valet att flytta till den japanska ligan för spel med Nagoya Grampus. Efter en säsong i Japan blev den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna nästa adress, men efter en säsong då AFC fick lämna Allsvenskan lämnade även Öhman den, numera, sörmländska klubben. Ny förening väntar, en rödsvart.
– Jag fick större delen av min fotbollsutbildning i Kalmar, sen testade jag äventyret i Japan.
– Det finns alltid saker att ta med sig från varje säsong, både positiva och lärdomar. Nu är mitt fokus här, på att hjälpa BP.
– Det känns att BP har något bra på gång, ledarstaben är proffsig och de nya lokalerna är grymma. Alla förutsättningar för att lyckas finns här.

En ytterligare försvarsspelare som stärker BPs defensiv är alltså klar. Konkurrenssituationen ökar och alternativen för huvudtränare Luis Pimenta blir fler.
– Vi får in en till mittback med de egenskaper vi tittat på i den positionen, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr.
– Ludvig har även gott om rutin från Allsvenskan, samt från utlandssejouren i Japan.
– Ludvig blir även den sista värvningen det här fönstret och truppen är nu helt klar inför Allsvenskan. Jag vill passa på att hälsa Ludvig varmt välkommen till BP och önskar ett stort lycka till under tiden i klubben.