Välkommen till BP, Lucas Bergström

Välkommen till BP, Lucas Bergström

Share

Välkommen till BP, Lucas Bergström

Den finske landslagsmålvakten Lucas Bergström är klar för BP. Direkt från Chelsea FC i engelska Premier League där han senaste för två helger sedan satt på bänken när Chelsea vann ...

Den finske landslagsmålvakten Lucas Bergström är klar för BP. Direkt från Chelsea FC i engelska Premier League där han senaste för två helger sedan satt på bänken när Chelsea vann mot Crystal Palace med 2-0. Bergström ansluter på lån över säsongen 2024.
– Vi får in en stor och stark målvakt som äger sitt straffområde, säger sportchef Philip Berglund. Han har gott om rutin och spelade landskamp för Finland som sent som i januari. 

Lucas Bergström om att skriva på för BP.
– Det känns jättebra och jag är taggad. Laget klev upp till Allsvenskan inför förra säsongen jag vet att unga spelare får chansen här samtidigt som vi spelar en attraktiv fotboll. Jag blev glad när intresset kom från BP. 

Lucas Bergström kommer från den mindre orten Pargas utanför den finska staden Åbo där han kom fram i Turun Palloseuras (TPS) organisation. Som 16-åring lämnade han för Chelseas akademi och stod för flera fina insatser tidigt. Med sin längd, 2.05 meter, och förmågan att styra försvaret fick han stort förtroende inom akademin.

Hösten 2022 lånades han ut till Peterborough i League One, där han tog plats i startelvan i 28 tävlingsmatcher och höll nio nollor. Efter den fina höstsäsongen blev han tillbakakallad av Chelsea och blev en del av målvaktstrion i Chelseas herrtrupp från och med sommaren 2023. Under första delen av säsongen har Bergström funnits med på bänken vid ett flertal tillfällen. 

Bergström fyller 22 år i september och har de senaste åren gjort sex U21-landskamper och i januari debuterade han i herrlandslaget då han stod hela matchen mot Sverige under ”januariturnén”.

Bergström om resan från Pargas via London till Stockholm
– Det har varit en lång resa från Pargas till Stockholm. Jag har varit i London i fem och ett halvt år. Jag gillade min tid i Chelsea och även i Peterborough. Jag fick se insidan i Chelsea och vara med hela vägen. Det här är mitt nästa steg i min utveckling.

Tankar om att kliva in Allsvenskan?
– Jag har inte spelat i serien förut men jag vill att vi ska stiga i tabellen och vi går in i alla matcher för att vinna. Jag ska stoppa bollarna men vi ska vinna matcherna. Jag ska hjälpa laget och göra mitt bästa för att vi ska lyckas.