HERR: Välkommen till BP, Liiban Abadid

HERR: Välkommen till BP, Liiban Abadid

Share

HERR: Välkommen till BP, Liiban Abadid

Den norske mittbacken Liiban Abadid är klar för spel med BP i Allsvenskan. Övergången blir helt klar i samband med att övergångsperioden inleds 7 juli. Senast kommer Abadid f ...

Den norske mittbacken Liiban Abadid är klar för spel med BP i Allsvenskan. Övergången blir helt klar i samband med att övergångsperioden inleds 7 juli. Senast kommer Abadid från FC Trollhättan, topplag i Ettan Södra.

Liiban Abadid inledde karriären i Bjørndal IF och spelade i Norge under tonåren. Under 2022 kom han till Assyriska BK i Division Två men trots att laget åkte ur serien hade FC Trollhättan fått upp ögonen för den unge mittbacken. Efter en halv säsong i Ettan Södra med spel i varenda seriematch tas nu nästa kliv när det blir spel i Allsvenskan med BP.

Sportchef Philip Berglund om nyförvärvet
– Vi ser stor potential i Liiban och efter den starka våren i Trollhättan fanns det ett bra läge för oss att knyta honom till oss. Det är väldigt bra mittback som ansluter. Vi ser stor potential i honom och ser fram emot att följa hans utveckling i vår miljö. 
– Vi skriver ett långt avtal med Liiban då vi ser det långsiktigt. Kontraktet är skrivet över säsongen 2027. 

Liiban Abadid om att ansluta till BP
– Det är jättekul att få komma till BP, det är stort kliv för mig att gå till Allsvenskan men jag ser fram emot det.