Välkommen till BP, Kaare Barslund

Välkommen till BP, Kaare Barslund

Share

Välkommen till BP, Kaare Barslund

Den 19-årige danske försvarsspelaren Kaare Barslund är klar för BP. Han ansluter senast från FC Nordsjälland där han deltagit i seriespel och i Europa Conference Leauge under den ...

Den 19-årige danske försvarsspelaren Kaare Barslund är klar för BP. Han ansluter senast från FC Nordsjälland där han deltagit i seriespel och i Europa Conference Leauge under den pågående danska säsongen.
– En ung och utvecklingsbar försvarare som har rutin från seniorspel och som har de egenskaper vi vill se i vårt lag, säger sportchef Philip Berglund.
– Kaare kan hantera flera roller såsom mittfältare, ytterback och mittback.

Kaare Barslund om att skriva på för BP.
– Det känns jättebra att vara här, det är mitt första steg utanför Danmark och första gången jag tar på mig en annan tröja är Nordsjällands, säger Kaare Barslund.

Barslund har kommit fram genom FC Nordsjällands erkänt duktiga akademi efter att han som 11-åring anslöt dit från moderklubben Helsinge Fodbold. Debuten i seniorsammanhang kom sensommaren 2022 då han byttes in i en cupmatch mot BK Frem, två veckor senare kom debuten i danska superligan med ett inhopp mot FC Midtjylland. Under tonåren har han varit uttagen till danska ungdomslandslag vid flera tillfällen och står noterad för 13 landskamper.

En längre intervju med Kaare Barslund kommer under eftermiddagen.