Välkommen till BP, Frederik Christensen

Välkommen till BP, Frederik Christensen

Share

Välkommen till BP, Frederik Christensen

Den danska vänstervingen Frederik Christensen har skrivit på ett treårsavtal med BP och ansluter till truppen som laddar för den åttonde allsvenska säsongen i föreningens historia ...

Den danska vänstervingen Frederik Christensen har skrivit på ett treårsavtal med BP och ansluter till truppen som laddar för den åttonde allsvenska säsongen i föreningens historia. 

– Vi har haft koll på Frederik under en längre tid och nu var ett bra tillfälle att slutföra övergången, säger sportchef Philip Berglund. 

– Vi ser stor potential i honom och ser fram emot att få se honom på Grimsta kommande säsonger. 

Frederik Christensen tom att komma till BP:

– Jag är fortfarande ung och en flytt till den bästa svenska ligan är ett steg upp. Samtidigt flyttar jag till en klubb och till en liga känd för (vidare)utveckling, och jag är säker på att som BP-spelare kommer att lägga fler lager på mitt spel både defensivt och offensivt. Jag skulle bland annat vilja göra mål lite oftare.

– Efter att ha besökt klubben är jag övertygad om att det är en bra förändring, både sportsligt och personligt, och jag ser nu fram emot att komma igång.

Min tidigare lagkamrat från FC Fredericia, Alexander Jensen, bytte för ett år sedan till Brommapojkarna, och han har verkligen etablerat sig som en profil i laget och i ligan. Alexander har berättat många bra saker om klubben och om Grimsta, vilket har gjort det lätt att fatta beslutet att ersätta den trygga miljön i Danmark med nya utmaningar i Sverige.

Christensen kommer till BP från FC Fredericia i den danska andraligan där han spelat samtliga 18 seriematcher under hösten samt noterats för ett mål i Danska Cupen där han spelat sex matcher. 

Han är fostrad i FC Midtjyllands akademi och har även noterats för matcher i danska superligan med Viborg FF. Sedan sommaren 2022 har han spelat för FC Fredericia och där samlat erfarenhet av seniorspel med 54 seriematcher och ytterligare ett gäng cupmatcher. 

– FC Fredericia har varit en fantastisk upplevelse där jag under Michael Hansen och Anders Clausen har fått mycket förtroende i positionen som vänsterback. Positionen som ytterback passar mig bra, då jag har en stor motor, som jag får utnyttja till fullo i Michael Hansens offensiva inställning till spelet.

– Jag hade en trygg fotbollsuppväxt i FC Midtjylland som följdes av ett utmanande men väldigt lärorikt år i Viborg FF, innan bytet till FC Fredericia. FC Fredericia har gett mig mycket, och där har jag fått utvecklas i alla parametrar, precis som jag har fått många goda vänner, som jag är säker på att jag kommer att bära med mig resten av livet. Under min tid i FC Midtjylland och på de danska ungdomslandslagen har jag ofta burit kaptensbindeln och jag förväntar mig att jag trots min relativt unga ålder kommer att kunna bidra med energi och kamp såväl som med en viss portion av ledarskap. Jag är inte typen som är överdrivet högljudd, men jag är inte tyst och jag har alltid varit stolt över att ta ledningen när det kommer till arbete på träningar och i matcher.