Välkommen till BP, Fanny Hjelm Rönnlund!
Foto: Bildbyrån

Välkommen till BP, Fanny Hjelm Rönnlund!

Share

Välkommen till BP, Fanny Hjelm Rönnlund!

Mittfältaren Fanny Hjelm Rönnlund har skrivit på för BP. 31-åringen kliver in med 105 damallsvenska matcher från spel med Umeå IK och Hammarby IF. – En otroligt skicklig spel ...

Mittfältaren Fanny Hjelm Rönnlund har skrivit på för BP. 31-åringen kliver in med 105 damallsvenska matcher från spel med Umeå IK och Hammarby IF.
– En otroligt skicklig spelare som är trygg med bollen och kommer bidra stort till våra centrala mittfält, säger sportchef Staffan Jacobsson.
– Jag är imponerad över hur laget spelat under hösten och jag är säker på att vi kommer kunna bygga vidare på det och ta ännu fler poäng nästa år, säger Fanny Hjelm Rönnlund.

Moderklubben heter Mariehems SK, en stor ungdomsförening i hemstaden Umeå. Från seniordebut med Mariehem och en bolltalang som charmar fotbollskännarna var klivet till Västerbottens storklubb Umeå IK naturligt inför säsongen 2011. Under karriären har det även hunnits med en utlåning till Gamla Upsala SK.

Det är i Umeå IK flest matcher spelats och Hjelm Rönnlund har varit med om att både åka ner och gå upp i seriesystemet. Efter att Umeå IK åkt ur OBOS Damallsvenskan 2020 blev dock Hjelm Rönnlund fortsatt allsvensk spelare efter att ett kontrakt med Hammarby IF signerats. Efter två säsonger på Södermalm går nu flytten till Västerort och BP.
– Ska bli roligt att träffa laget och sätta igång arbetet inför säsongen. Men framförallt så ser jag fram emot att spela och vinna matcher med BP, säger Hjelm Rönnlund.
– Jag ser mig själv som en bolltrygg spelfördelare.

Träningarna 2023 inleds på Grimsta måndag 9 januari.