Välkommen till BP, Emilia Hjertberg!
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Välkommen till BP, Emilia Hjertberg!

Share

Välkommen till BP, Emilia Hjertberg!

Vi välkomnar försvarsspelaren Emilia Hjertberg till BP. Senast ansluter hon från IK Uppsala och har även allsvensk rutin från spel med Kungsbacka DFF och Växjö DFF samt flera säso ...

Vi välkomnar försvarsspelaren Emilia Hjertberg till BP. Senast ansluter hon från IK Uppsala och har även allsvensk rutin från spel med Kungsbacka DFF och Växjö DFF samt flera säsonger i Elitettan med Lidköpings FK och IFK Kalmar. 
– Emilia är en spelare jag haft bra koll på sen vi mötte Lidköping i Elitettan 2020. Bra på att försvara boxen och ett bra längre spel. Addera bra ledaregenskaper, så har vi en spelare som passar oss utmärkt, säger sportchef Staffan Jacobsson

Emilia Hjertberg om att komma till BP.
– Det ska bli kul, jag har mött laget flera gånger genom åren. Jag känner igen både spelare och förening sen tidigare. Vet att laget spelar en bra fotboll.
– Det har alltid varit tuffa matcher mot BP. När jag var i Lidköping så var BP verkligen ett topplag som vi behövde slå. I Uppsala var BP också ett lag vi behövde slå. Matcherna mot BP har alltid betytt mycket och man har vetat om att det blir en tuff match. 

Din bild av laget som du kommer till, bland att spelade du ju en kort period med Elsa Karlsson i IFK Kalmar?
– Spelarna som förlängt hittills är tongivande och bra spelare i startelvan och jag tycker att det ser bra ut. Sen har väl någon försvunnit men som helhet är ett bra lag och jag har en bra dialog med Staffan hela vägen.

Så vad vill du bidra med?
– Jag vill bidra med är dels glädje och pepp utanför planen men även på planen där jag sprider bra energi. Vill även kunna bidra med erfarenhet och rutin och ett tillräckligt bra spel för att vi ska klara oss kvar utan kval.

I somras var Hjertberg med om en rätt osannolik händelse. I en match mot Piteå IF skadades hennes revben efter en duell, så till den grad att det skadade revbenet gjorde hål på levern. Det blev en viss tid på sjukhus, men kroppen återhämtade sig snabbt och Hjertberg kunde avsluta säsongen med IK Uppsala. 
– Det har ändå påverkat mig rätt så lite, det var ju ändå en otäck skada. Man är alltid med i straffområdet och det gruffas hit och dit och man rensar bollar och man offrar sig. Men det har inte varit något problem, överraskande nog. Jag har aldrig riktigt varit skadad så det var första gången jag var borta en lite längre tid. Det är inget jag tänker på idag utan det är bara att gå in och köra igen. 

Försäsongen drar igång 8 januari.