Välkommen till BP, Elin Sjölander
Välkommen till BP, Elin! Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, Elin Sjölander

Share

Välkommen till BP, Elin Sjölander

Första nyförvärvet att förstärka damtruppen inför säsongen 2018 skrev under avtalet med BP under onsdagen. Elin Sjölander ansluter senast från AIK med goda meriter från Elitettan o ...

Första nyförvärvet att förstärka damtruppen inför säsongen 2018 skrev under avtalet med BP under onsdagen. Elin Sjölander ansluter senast från AIK med goda meriter från Elitettan och har dessutom tio allsvenska matcher.
– Jag är här för att bidra till att vi går upp i Elitettan, säger Sjölander till IFBP.se

Anfallaren Sjölander kan noteras för flertalet mål och rutin från högre serier. Från uppväxten i Karlskoga har resan gått via Kif Örebro i Allsvenskan och AIK i både Allsvenskan och Elitettan. Nu blir nästa steg BP i jakten på avancemang från Division Ett Södra Svealand.
– Jag kommer att bidra med mål och ödmjukhet både på och utanför planen. Jag har driv och engagemang som jag hoppas smittar av sig på de andra.
– Vårt lagbygge kommer att bli bra, vi känns som ett riktigt kämparlag som kommer att ta sig långt.

Sportchef Staffan Jacobsson är nöjd med att kunna krydda truppen från 2017 med ett starkt nyförvärv.
– Elin är en spelare som är bra både felvänd och i djupled. Jag tror att hon kommer att utvecklas bra hos oss och förhoppningsvis göra en del mål.
– Hon har vanan inne att göra mål på Grimsta, vilket vi såg i cupmötet med AIK i somras.

I somras spelade Sjölander på Grimsta när tidigare klubben AIK var på besök i Svenska Cupen. Då stod Sjölander för matchens enda mål. Nu blir det nya chanser för mål på Grimsta, men nu i rätt tröja.