Välkommen till BP, André Calisir!
André Calisir. Foto: Peter Liljegren Appelquist

Välkommen till BP, André Calisir!

Share

Välkommen till BP, André Calisir!

Mittbacken André Calisir ansluter till BP på ett treårigt kontrakt. Senaste klubbadress är danska Silkeborg IF men han har tidigare spelat i Allsvenskan för IFK Göteborg, Jönköpin ...

Mittbacken André Calisir ansluter till BP på ett treårigt kontrakt. Senaste klubbadress är danska Silkeborg IF men han har tidigare spelat i Allsvenskan för IFK Göteborg, Jönköpings Södra IF och Djurgårdens IF. Övergången görs direkt och kommer alla dokument på rätt plats är Calisir spelklar till söndagens match mot Landskrona BoIS.
– Vi får in en etablerad och rutinerad mittback som är riktigt BP-kompatibel som spelare och människa, säger sportchef Philip Berglund. André har ledaregenskaper och positionskvalitéer som vi kommer få stor nytta av i år och på lång sikt.
– Jag längtar efter att få komma ut på Grimsta och lära känna grabbarna i laget, säger André Calisir. Jag vill komma in i laget så snabbt som möjligt, jag är redo.

André Calisir. Foto: Peter Liljegren Appelquist

André Calisir är bördig från Kista och flyttar nu alltså hem till Stockholm efter 12 år på andra orter. Som ung kom han fram i Djurgårdens IF och. Är notera för några seniormatcher där. Men det var på lån han fick utväxling på talangen. Först i Skellefteå FF och sedan i Jököpings Södra IF. Efter en säsong på lån i ”J-södra” blev det en permanent flytt till Vätterns södra strand och sex ytterligare säsonger på Stadsparksvallen. Calisir fick vara med om att spela upp J-södra till Allsvenskan. När kontraktet gick ut efter säsongen 2017 väntade en ny stad, en kort flytt västerut där IFK Göteborg väntade. Tre säsonger blev det i Blåvitt, under en period som lagkapten i det allsvenska laget. Efter säsongen 2020 valde Calisir att testa vingarna utomlands och skrev på för grekiska Apollon Smyrnis. Efter en vår i Grekland gick flytten norrut igen, denna gång till danska Silkeborg IF. Nu sker en ny övergång och denna gång hem till Stockholm, Västerort och spel för BP.
– Det känns jättebra, säger Calisir. Skönt att komma tillbaka till Stockholm och få komma till en så fin förening som BP. Kul också att få vara tillbaka i Allsvenskan. Jag är riktigt sugen på att börja träna med grabbarna, vill komma in i laget direkt. 

Hur är formen då, är du redo för spel redan på söndag om alla papper är på plats?
– Jag är redo att spela, sen är det såklart en fråga om att komma in och lära känna alla i gruppen och det är alltid en konkurrenssituation. Men fysiskt och mentalt så är jag redo för spel. 

Du har skrivit på ett längre kontrakt med BP, om vi ändå ser lite mer kortsiktigt och tittar på 2023. Vad tänker du om vad som väntar?
– Det kommer bli tufft men jag ser också att vi har många talanger i laget och att vi fått ha kvar många spelare från förra året och kan bygga vidare på dem. Jag tror vi har stora chanser men det krävs mycket av oss som lag. 

Om du ser det långsiktigt, vad vill du göra här på Grimsta?
– Jag älskar att spela fotboll, att träna och allt runt omkring. Jag vill fortsätta spela så länge som möjligt. Numera är allt runt lagen, särskilt med det medicinska, så pass bra att det går att spela längre. Dessutom har jag lärt mig mycket på vägen och känner mig bara bättre och att jag kan fortsätta utvecklas. Även om snabbhet och liknande skulle bli sämre så värderar jag bättre i alla lägen och utvecklar mitt spel på så sätt. Jag ser fram emot att spela i många år till.

Calisir kliver in i träning direkt (missade dock tisdagens lätta pass dagen efter match) och blir bara alla papper klara så är Calisir spelklart till söndagens match i Svenska Cupen mot Landskrona BoIS.

Allsvenskan 2023 närmar sig – viss har du säkrat ditt säsongskort?