Välkommen till BP, Alexander Johansson
Foto: Peter Liljegren Appelquist

Välkommen till BP, Alexander Johansson

Share

Välkommen till BP, Alexander Johansson

Anfallaren Alexander Johansson ansluter till BP på en direktövergång från Halmstads BK.– En riktigt intressant anfallare som gjorde många mål i Superettan förra året. Vi ser ...

Anfallaren Alexander Johansson ansluter till BP på en direktövergång från Halmstads BK.
– En riktigt intressant anfallare som gjorde många mål i Superettan förra året. Vi ser att han passar bra in i vårt sätt att spela och är en spelartyp vi kommer ha nytta av, säger Philip Berglund, sportchef herr i BP. 

Alexander Johansson började spela fotboll i Harplinge/Gullbrandstorp/Haverdal (HGH) men bytte i ungdom till Hallands storklubb, Halmstads BK. Efter några år i HBK skrev Johansson på för Malmö FF och var en del av akademin i MFF. Det blev en kort sejour där innan han återvände till Halmstad. Under 2018 skrev han sitt första seniorkontrakt med HBK och fick även debutera i november samma år. Det stora genombrottet på seniornivå kom 2022 då Johansson smällde in 16 mål i Superettan och var starkt bidragande till att HBK följde med BP upp till Allsvenskan. Väl i Allsvenskan har det blivit speltid i elva matcher under våren. 

Alexander Johansson kommer att bära nummer 18 i BP och blir spelklar efter att övergångsperioden inleds 7 juli. Första matchen kan således bli lördag 8 juli mot Degerfors IF hemma på Grimsta.

Alexander Johansson om att skriva på för BP:
– Det känns fantastiskt att komma till BP. Laget spelar ett spel som passar mig och som jag har gillat att titta på. Jag har haft bra dialog med BP, både sportchef och tränarna och de har visat vad de vill se av mig i laget. Det ska bli riktigt kul att komma igång!

Sportchef Philip Berglund om nyförvärvet:
– Alexander är en riktigt bra anfallare som har en spelstil som passar in hos oss. Han är snabb, rörlig och visade förra säsongen att han är en vass avslutare. Vi har nått en bra överenskommelse med Halmstad och vi kan se fram emot att få se Alexander i spel när övergångsfönstret öppnar.