Välkommen till BP, Adam Jakobsen

Välkommen till BP, Adam Jakobsen

Share

Välkommen till BP, Adam Jakobsen

Den 24-årige danske anfallaren Adam Jakobsen är klar för BP. En övergång från FC Fredericia är genomförd och på måndag gör han första träningen på Grimsta. Avtalet är skrivet till ...

Den 24-årige danske anfallaren Adam Jakobsen är klar för BP. En övergång från FC Fredericia är genomförd och på måndag gör han första träningen på Grimsta. Avtalet är skrivet till sommaren 2027.
– En stark anfallare som har haft en fin utveckling under senaste tiden, säger sportchef Philip Berglund. Det är en personlighet och spelartyp som vi ser passar in väldigt bra hos oss.
– Det känns riktigt trevligt att vara här i BP, säger Adam Jakobsen. Mitt första lag var rödsvarta och nu får jag dra på mig en lika fin tröja igen.

Seniordebuten kom i BK Frem under 2016 när han som 17-åring noterades för elva matcher i danska tredjeligan. Säsongen 2017/18 kom ett rejält genombrott då han noterades för tolv mål på 26 seriematcher. Han fick då chansen i Vejle BK där det blev två säsonger med sjutton matcher i danska Superligan innan Vejle åkte ur. I andradivisionen blev det tjugo matcher för Vejle under säsongen 2019/20.

Till säsongen 2020/21 skrev Jakobsen på för Kolding FC och han noterades där för 29 matcher och sju mål. Till säsongen 2021/22 blev det en flytt till den slovenska högstaligan och NK Celje med 25 matcher och ett mål som statistik. Det blev sedan en flytt tillbaka till Danmark där spel med FC Fredericia väntade de senaste två säsongerna. På 56 tävlingsmatcher för Fredericia har Jakobsen noterats för 20 mål och sju assist.

Första träningen med laget genomförs på måndag, efter den följer en längre intervju med Jakobsen.