Utruppen matchar vidare i ligacupen.

Utruppen matchar vidare i ligacupen.

Share

Utruppen matchar vidare i ligacupen.

  P17 som gick rent när man vann över Degerfors med 8-0 senast ,tar emot Norrköping (Peking) på Grimsta. Noterbart är att unge Paulos Abraham gör tre mål , ödmjukhet oc ...

 

P17 som gick rent när man vann över Degerfors med 8-0 senast ,tar emot Norrköping (Peking) på Grimsta. Noterbart är att unge Paulos Abraham gör tre mål , ödmjukhet och skicklighet i ett par pjuck.

P19 spelar mot Stocksund även det mötet på Grimsta.Bägge matcherna efter varann på lördag P19 14:00 , P17 17:00.

Erik Engberg om förutsättningarna kring P19 matchen.

Först och främst stort grattis till Allan G. Carlssons Hederspris som du välförtjänt fick motta under årsmötet. 

-Stort tack! Jag känner mig både hedrad och stolt över utmärkelsen.

För att ge en viss spänst till utmärkelsen gavs mångårige fotbollsarbetaren och sportchef för dam Staffan Jacobsson möjlighet till en kommentar.

”När jag började arbeta med Erik hade vi ett system i akademin som gick ut på att en mer rutinerad tränare hade laget tillsammans med en ung och lovande tränare. Erik och jag började jobba tillsammans hösten 2011 med P00-1. Jag märke snabbt att han var ambitiös och alltid ville göra sitt bästa, viktiga egenskaper. Det blev knappa två år tillsammans där. Därefter blev vi kollegor på Bromma gymnasium i jobbet med NIU (Nationell idrottsutbildning).Det som är, i mina ögon, en av hans starkaste egenskaper är att han engagerar sig i spelarna och jobbar för att de ska bli bättre både på och utanför planen.” 

Tillbaka till fotbollen så.

Det har varit en hel del matcher i samband med helgen som gick. Stör det träningsveckan eller kan det vara en tillgång?

-Matcher är i regel ett mycket bra tillfälle för spelarna att träna och testa moment i skarpt läge och under press. Vår uppfattning är att det är en tillgång en fördel att en större del av truppen deltagit i match under veckans gång.

Ni slog Skellefteå med hela 8-0 i P19 gruppen. Bortsett från många gjorda mål och inget insläppt, kan du nämna andra positiva detaljer att ta med in i säsongen?

-I senaste matchen finns det en hel del att ta med sig. Dels finns det vissa bitar vi känner att vi bör jobba vidare med och förbättra, men för att plocka ut något konkret så är vi nöjda över förmågan eller inställningen att fortsätta trycka på framåt utan att tappa form eller plan.

Inför kommande match mot Stocksund på lördag, kan du avslöja något över ert tänk? Har ni god kännedom om vilken typ av motståndare ni möter?

-Vi förväntar oss en välspelad match mellan två passningsorienterade lag. Och  vi avser att, likt vi kommunicerat ut tidigare, komma fortsätta rotera i U-truppens fina bas av spelare. Det ska bli kul med match igen!

Ligacupen P19 gruppspel 

BP – IFK Stocksund

Lördag 23 feb 14:00

Grimsta IP