Uppdaterad statistik – nu räknar vi även cupmatcherna i våra listor
Foto: Erik Bjernulf

Uppdaterad statistik – nu räknar vi även cupmatcherna i våra listor

Share

Uppdaterad statistik – nu räknar vi även cupmatcherna i våra listor

I somras blev Gustav Sandberg Magnusson vår meste spelare genom tiderna, när han passerade sin pappa Berndt Magnusson i toppen av spelade serie- och kvalmatcher i BP. För att röra ...

I somras blev Gustav Sandberg Magnusson vår meste spelare genom tiderna, när han passerade sin pappa Berndt Magnusson i toppen av spelade serie- och kvalmatcher i BP. För att röra till det lite så passade vi dessutom på att hylla Gustav för 300 spelade tävlingsmatcher. Lite rörigt, men ändå korrekt på något vis.

I samråd med Gunnar Persson, som under många år hjälpt föreningen med statistik, samt ett ihärdigt letande i verksamhetsberättelser från Ola Danhard och Peter Liljegren Appelquist har nu en, i stort sett fullständig, statistik över herrlagets cupmatcher kunnat noteras. Det gör att vi nu har uppdaterat samtliga statistiska dokument för herrlaget. Listorna finns att hitta här.

Noterbart är att när vi räknar in cupmatcherna så är Gustav Sandberg Magnusson fortsatt vår meste spelare med 310 spelade matcher. Kort efter kommer Berndt Magnusson på 307 spelade matcher. Dessa två är även de enda som har passerat 300 spelade matcher i föreningens historia.

Topp 10 har vi här
Gustav Sandberg Magnusson – 310
Berndt Magnusson – 307
Pontus Segerström – 269
Per Ferm – 261
Jon Persson – 260
Bo Lundberg – 242
Olof Guterstam – 220
Björn Jonasson – 211
Hans Karlsson – 209
Mikael Rosberg – 207

Även i skytteligatoppen sker en rolig förändring. Kjell Jonevret är fortsatt vår meste målgörare genom tiderna, men har nu även tagit sig över det speciella 100-strecket för gjorda mål. 109 totalt. På andra plats ser vi Per Ferm på 86 gjorda mål. Noterbart är även att Gustav Sandberg Magnusson har tagit sig in på plats femton med 40 gjorda mål, den

Du hittar alla dokument här.