Uddamålsförlust på påskdagen

Uddamålsförlust på påskdagen

Share

Uddamålsförlust på påskdagen

Det blev en tät match när KIF Örebro besökte ett soligt Grimsta på påskdagens eftermiddag. BP höll emot bra i en chansfattig match men gästerna från Närke var något vassare och va ...

Det blev en tät match när KIF Örebro besökte ett soligt Grimsta på påskdagens eftermiddag. BP höll emot bra i en chansfattig match men gästerna från Närke var något vassare och vann med 2-1.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Klara Andrup)

I en match med tätt spel och ganska få klara chanser var KIF Örebro genomgående något starkare. Gästerna hade gjort hemläxan och BP fick inte alls lika många chanser till snabba omställningar som mot Umeå. De två snabba målen i mitten av andra halvlek kom något snöpligt efter ett par BP-missar i markeringsspelet men utvecklingen var ändå logisk. BP reducerade fint på tilläggstid men hann sedan inte få till någon kvitteringschans.

Jag sammanfattar BPs start i årets serie i några meningar:

Vi har i tre matcher sett att man kan hålla en nivå värdig spel i högsta serien.
Taktiskt och arbetsmässigt har laget visat en imponerande disciplin.
Backlinjen med Lobanova, Woeller, Wärulf och Wallén har spelat ihop sig och ser för närvarande ut att vara det klara förstavalet för tränare Fernández.
Spelare med tidigare allsvensk rutin, som exempelvis centrallinjen Woeller, Boriero och Johansson Prakt har viktiga roller.
Vi ser också hur det i truppen finns en bredd med spelare som kan bytas in och verkligen göra skillnad. I söndagens match var det Ida Bengtsson som hittade Klara Andrup med en strålande passning vid reduceringen.
BP är fortfarande högst placerat av Stockholmslagen!

Nästa match spelas redan på torsdag kväll, då bortamatch mot Eskilstuna United väntar.

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova (Klara Andrup 60), Shannon Woeller, Wilma Wärulf, Filippa Wallén – Ellen Toivio, Alice Ahlberg (Saga Swedman 73), Frida Boriero (ida Bengtsson 83), Jennifer Sjösten (Tempest-Marie Norlin 73) – Ella Reidy, Mathilda Johansson Prakt

Fakta OBOS Damallsvenskan, omgång 3
BP – KIF Örebro 1-2 (0-0)
Mål:   BP: Klara Andrup 90+2     Öre: Amanda Rantanen 67, Elli Pikkujämsä 70
Varningar:  BP: Alexsandra Lobanova  Öre: Katie Lockwood
Domare: Mohammadreza Faghani
Publik: 126