Seger i grundseriens avslutning för U21

U21-seriens grundomgång avrundas under tisdagseftermiddagen när BP tog emot Örebro SK på Grimsta. BP avrundar grundserien med klar seger, 4-1 efter en välspelad match på Grimsta. ...

Båda lagen spelade för äran i den avslutade omgången. BP är sedan tidigare klara för A-slutspel genom en andraplats efter Djurgårdens IF, Örebro SK hamnade på fel sida av slutsspelsstrecket och får avsluta säsongen med B-slutspel.

Matchens inledande minuterna präglas av kamp och spelarna testar lite gränser för både domare och motståndare med några hårda dueller. Efter tio minuter kommer matchens första chans när Jacob Ortmark testar från distans, skottet smiter någon meter utanför målvaktens högra stolpe. Minuten senare står Ortmark, tillsammans med Tim Söderström, för ett fint anfall som så när friställer Luca Gerbino Polo. Sista passningen dock lite för hård.

Med kvarten spelad kommer Örebros första klara chans. Efter en hörna blir det lite oreda i BP-försvaret, men Rasmus Emanuelsson lyckas avstyra skotten som avlossas. BP svarar direkt med att skapa en dubbelchans där Gerbino Polo först skjuter och returen studsar ut till Jacob Ortmark vars skott greppas av ÖSK-målvakten.

BP fortsätter att skapa chanser och med halvtimmen spelad är det Victor Fors tur att noteras som avslutar. Ett bra skott tippas ut till hörna. På den efterföljande hörnan landar andrabollen på Samuel Svenléns fötter. Svenlén slår till direkt och ser bollen smita in vid målvaktens högra stolpe, välförtjänt ledningsmål för BP.

BP tappar lite i tempo och Örebro kan kvittera när klockan står på 37 minuter spel. Spelet jämnar ut sig och det oavgjorda resultatet står sig in i halvtidsvilan.

I halvtid luftar BP avbytarna och släpper in sex nya spelare på plan. Nya hungriga U19-spelare som får smaka på ytterligare en U21-match.

Andra halvlek är tio minuter gammal när BP står för ett mönsteranfall. Emre Erdogdu hittar Victor Fors på vänsterkanten, Fors rycker fram, släpper ut bollen till Elis Gillberg som slår ett hårt och lågt inspel som Marko Nikolic sätter bredsidan till. 2-1 BP och det skulle komma mera. Fem minuter senare tar sig Simon Hirvonen fram på högerkanten och slår ett inlägg som Luca Gerbino Polo sätter pannan till. 3-1 BP.

Spelet öppnar upp sig ytterligare i takt med att Örebro försöker gå fram lite mer och BP kan spela ut och spela på sin ledning. Det är stundtals mycket njutbart att se på när BPs talanger låter bollen flyta mellan varandra. BP defilerar matchen i hamn och Fadhi Daud får sätta 4-1 efter att han, tillsammans med Marko Nikolic, frispelats av Luca Gerbino Polo.

BP är klart för A-slutspel i U21-serien. Slutspelet avgöras i två fyralagsgrupper där gruppsegrarna möts i en avgörande U21-final i mitten av november. Spelschemat kommer att publiceras på IFBP.se så fort det är spikat.