U19: Nytt i ledarteamet

Share

U19: Nytt i ledarteamet

Inför kommande säsong gör Brommapojkarna en förflyttning av ledare i akademin när Erik Rydén som tuggat på betslet i spiltan en tid ansluter som assisterande tränare i U-truppen. T ...

Inför kommande säsong gör Brommapojkarna en förflyttning av ledare i akademin när Erik Rydén som tuggat på betslet i spiltan en tid ansluter som assisterande tränare i U-truppen. Tillsammans med Erik Engberg , Jacob Kellgren och Emil Spångberg bildar de den kvartett som har hand om U-truppen. Erik Engberg och Erik Rydén med fokus på U19 , Jacob Kellgren och Emil Spångberg med fokus på U17.

Vem är Erik Rydén?

25 år gammal, är uppväxt i Ängby men bor nu i Abrahamsberg, två utsparkar från Stora Mossens IP. Jobbar heltid med fotboll som tränare inom BP. 

Fotbollsbakgrund?

Jag började i Brommapojkarnas knatteskola på Ängby IP med Tommy Söderström när jag var 5-6 år gammal. Sedan spelade jag vidare i 93-kullen utan några större meriter att skryta om. Har varit verksam som tränare i BP sedan 2012 med olika årskullar och lag. Senast så har jag varit verksam i P04-1. 

Vilka är dina starka sidor som du kan bidra med i jobbet med ungdomarna?

Jag hoppas kunna se varje spelare som individ och lyckas få fram deras engagemang och på sätt hjälpa de att nå sin fulla potential som både spelare och människa. Jag är en engagerad ledare och jag hoppas att det kommer kunna smitta av sig på gruppen. Sedan handlar det såklart också om att komplettera den breda kunskap som redan finns inom ledarorganisationen. 

Vad hoppas du kunna utveckla hos dig själv?

När man har privilegiet att jobba med sådana här bra spelare så sätts man på prov hela tiden som ledare. Därför kommer jag utvecklas varje dag som jag går in i omklädningsrummet på Grimsta. Framtiden får utvisa vad det blir. 

Du har spelat hockey tidigare, finns det några styrkor i den man/du kan ta med och föra över på fotbollen?

Hockeyn har en lite speciell karaktär där misstag straffar sig snabbare än i fotbollen men där också nya möjligheter kommer snabbare. Så att knyta näven, köra på och fokusera på spelet skulle jag säga. Sen såklart att jobba stenhårt och alltid göra sitt bästa, då har alla spelare möjligheten att nå sin fulla potential.

Såhär säger Erik Engberg , huvudansvarig för U19 , om sin nya kollega.

”Erik är kompetent, arbetsvillig och sprider en god stämning i vår grupp av tränare och spelare. Jag ser fram emot att tillsammans med Erik och övriga ledare utveckla nästa genererations herrlagsspelare”