U19: Inför bortamöte mot IFK Göteborg.

U19: Inför bortamöte mot IFK Göteborg.

Share

U19: Inför bortamöte mot IFK Göteborg.

Lördag på kamratgården och hybriden kommer få erfara en med all säkerhet spännande fajt mellan ettan och sexan i U19 allsvenskans slutspelsserie.  Gästerna har en revansch att s ...

Lördag på kamratgården och hybriden kommer få erfara en med all säkerhet spännande fajt mellan ettan och sexan i U19 allsvenskans slutspelsserie. 

Gästerna har en revansch att syna blåvitt på sen hösten 2017 då man förlorade i slutspelet med 1-0, en jämn match som avgjordes med fem minuter kvar av ett starkt Göteborg som hittade kraften att lugga BP.

BPs starka insats senast i 2-1 segern mot Djurgården förvånade inte ledarna utan bekräftade mer den gedigna kunskap som killarna har. Givet detta är det självfallet oerhört viktigt att ha en matchvinnare som Aron Sandén i toppform, där för att avgöra. 

Aron Sandén här på träningscykel om helgens match. 

”Jag vill göra mål, tillräckligt många för att vinna matchen men också tillräckligt många för att vinna skytteligan i slutspelsserien”. 

Toppar skytteligan gör Häckens Ali Youssef på 12 mål följt av en trio inkluderat Aron på 10 mål.

Coach Erik Engberg är mycket nöjd med hur laget hanterade dåvarande serieledarna Djurgården.

”Vi fick upp köttet på grillen minst sagt, försvaret satt som en smäck och många bra prestationer på delvis nya positioner från motiverade spelare hade kunnat stänga matchen redan i första halvlek. Speciellt kul som tidigare också nämnts att U17 killarna Omar Faraj och Zeidane Inoussa tog chansen i sin U19 debut”.

Kapten Sebastian Ungman Backlund är mycket nöjd med senaste insatsen (här tillsammans med hårt arbetande mittfältaren Modou Mbye innan träning), i synnerhet med de spännande unga spelare som kom in och gav järnet.

Om lördagsmatchen:

”Vi har inget att förlora , vi har en stigande kurva är i harmoni och kan avslappnat gå all in. Lägg därtill en bra träningsvecka och möjlighet att njuta av göteborgsatmosfären eftersom vi reser ner redan på fredagen så förstår man att förutsättningarna är goda för oss”.

Matchinfo U19 allsvenskans slutspelsserie 

IFK Göteborg – BP 

Lördag 20 okt 15:00

Kamratgården 2