U17: Seger borta mot serieledaren Elfsborg

U17: Seger borta mot serieledaren Elfsborg

Share

U17: Seger borta mot serieledaren Elfsborg

I stort behov av tre poäng för att kunna vara med i guldstriden på riktigt reste U17 ner till Borås för att gästa obesegrade serieledaren Elfsborg. Trots att man fick spela en tred ...

I stort behov av tre poäng för att kunna vara med i guldstriden på riktigt reste U17 ner till Borås för att gästa obesegrade serieledaren Elfsborg. Trots att man fick spela en tredjedel av matchen med en man mindre på plan gick BP segrande ur denna toppmatch. 3-2 till BP blev slutresultatet efter mål av Jonathan Westerberg, Paulos Abraham och Robin Safari.

Text: Philip Kämpe

Direkt från start märktes det att BP var på hugget. Man tog direkt kommandot i matchen och pressade ner Elfsborg. Belöningen kom också efter drygt 10 minuter när Jonathan Westerberg var först på en målvaktsretur och kunde trycka dit ledningsmålet för BP.

Elfsborg, som innan matchen mot BP inte hade tappat en enda poäng tar sig in i matchen efter Westerbergs ledningsmål. Men trots detta dubblade BP sin ledning i den 30:e matchminuten när Omar Faraj fint assisterade Paulos Abraham som avslutade distinkt i bortre hörnet.

BP fick en mardrömsstart på den andra halvleken när Elfsborg först kunde reducera på en tveksamt dömd straff och en stund senare fick gästerna en gubbe utvisad.  När Elfsborg dock tryckte på för ett kvitteringsmål kunde BP sticka upp och genom Robin Safari kunde de rödsvarta återigen ta en tvåmålsledning.

Elfsborg lyckades reducera till 2-3 men närmare än så kom inte Elfsborg mot ett vilt kämpande BP som såg till att Elfsborg tappade poäng för första gången denna höst.

Huvudtränare Jacob Kellgren var mycket nöjd med sitt lag efter matchen och sade; ”Idag är jag väldigt nöjd med laginsatsen. Alla 14 spelare som är på plan idag följer vår gameplan och det är starkt att lyckas vinna med en man mindre i 30 min mot ett duktigt Elfsborg. Otroligt skönt att studsa tillbaka efter förlusten förra helgen mot Djursholm. Killarna visar otrolig disciplin i 90 min idag!”

Avståndet till serieledaren Elfsborg är nu endast tre poäng när tre matcher återstår av slutspelsserien. I nästa omgång tar BP emot GIF Sundsvall hemma på Grimsta. Matchen spelas på söndag den 14 oktober kl. 14.00.

U17 Allsvenskan slutspelsserie

IF Elfsborg – BP

2-3 (0-2)

Mål: 0-1 Jonathan Westerberg, 0-2 Paulos Abraham, 1-2 (straff), 1-3 Robin Safari, 2-3

Domare: Sirwan Zangana

Publik: Ingen uppgift

BP:s laguppställning:

Alexander Westberg – Felix Bennarp, Jonathan Westerberg (K), Sebastian Nsiona-Mbesi Håkansson (Marcus Lindell), Daniel Svensson – Endreas Tesfai, Alper Demirol (Robin Safari), Jesper Ceesay – Zeidane Inoussa, Omar Faraj (Elmando Gjini), Paulos Abraham

Intern skytteliga U17 Allsvenskan slutspelsserie:

Paulos Abraham 8

Omar Faraj 6

Kristoffer Grauberg Lepik 5

Zeidane Inoussa 5

Jesper Ceesay 4

Robin Safari 3

Sebastian Håkansson 2

Rasmus Dahlén 1

Jonathan Westerberg 1