Två lärlingar flyttas upp permanent

Två lärlingar flyttas upp permanent

Share

Två lärlingar flyttas upp permanent

Under säsongen har sex spelare tillhörande U19-truppen skrivit lärlingskontrakt för att rotera i träning mellan herrtruppen och U19. Till hösten flyttas två spelare upp permanent t ...

Under säsongen har sex spelare tillhörande U19-truppen skrivit lärlingskontrakt för att rotera i träning mellan herrtruppen och U19. Till hösten flyttas två spelare upp permanent till herrtruppen.
– Arbetet som görs inom vår akademi är fantastiskt och arbetet spelarna lägger ner ger också möjligheter för dem själva, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr i BP.

I lördags satte 16-årige Jack Lahne avgörande 2-1 när BP vann mot Dalkurd FF i Allsvenskan, det senaste exemplet på att arbetet i BPs Akademi skapar spelare som redan i ung ålder blir redo för spel på seniornivå. Tittar vi på Allsvenskan som serie noterar vi dessutom flertalet BP-fostrade spelare i andra klubbar, samt flertalet i utlandet och som tidigare rapporterat i den svenska VM-truppen.
– Vår akademi är framträdande i Sverige och lärlingarna är ett tydligt bevis på det, vår utbildning av våra unga spelare är slagkraftig vilket ger spelarna fina förutsättningar att utvecklas i vår miljö, säger Majstorovic.

Till hösten flyttas två spelare upp i permanent träning med herrtruppen och finns uttagningsbara till matcherna i Allsvenskan. Spelarna har redan deltagit vid flera tillfällen under säsongen och steget att kliva upp permanent är naturligt.
– Vi är en utbildande och utvecklande fotbollsförening som tror på att ge unga spelare chansen. Nu flyttar vi upp de här två efter att de presterat bra i U19 och i träning med herrtruppen. Vi ser samtidigt att det står flera spelare i kö för uppflyttning i framtiden.