Tung seger mot Team TG

Det var bara seger som gällde när BP ställdes mot Team TG FF under söndagen. Med ett stort bollinnehav lyckades BP till slut nöta ned motståndet tillräckligt för att få in en sege ...

Det var bara seger som gällde när BP ställdes mot Team TG FF under söndagen. Med ett stort bollinnehav lyckades BP till slut nöta ned motståndet tillräckligt för att få in en segerboll i den andra halvleken. Matchvinnande målskytten blev Philip Haglund som specialiserar i viktiga mål denna säsong.

Text: Philip Kämpe

I och med att alla andra lag i toppen av tabellen vann sina matcher under helgen var BP piskat att vinna mot Team TG för att behålla kommandot. Matchbilden från start blev förväntat sådan att BP höll i bollen och Team TG backade hem. Trots bollinnehavet hade BP det tufft att skapa några farliga målchanser under den första halvleken. Det är möjligtvis kräset skrivet då BP faktiskt lyckades pricka ribban två gånger under den första halvleken. Först var det Philip Haglund som nickskarvade bollen i överliggaren och därefter var det Omar Faraj som träffade överkanten av ribban med ett distansskott.

En annan faktor som gjorde uppgiften klurigare för BP var vädret. Under hela matchen regnade det konstant och fasta situationer tog tid att läggas då bollen blåste iväg när den skulle ligga stilla. I den första halvleken fick BP spela i rejäl motvind vilket möjligtvis sänkte tempot för herrarna.

Med vinden i ryggen i den andra halvleken satte BP fart direkt. Under de första fem minutrarna efter pausvilan skapade BP fyra, fem chanser. Tyvärr var BP inte tillräckligt effektiva då men det var en klar indikation att ett mål låg i luften.

BP fortsatte pressa på och i den 59:e matchminuten kom utdelningen. BP vann bollen på offensiv planhalva varpå bollen hamnade hos Omar Faraj centralt i plan. Faraj släppte ut bollen till höger där Philip Haglund kom farande. Haglund placerade säkert in bollen i bortre hörnet och BP hade en välförtjänt ledning.

Om BP hade varit mer kliniska framför mål hade man kunnat avgöra matchen kort efter ledningsmålet men tyvärr bommade man flertalet lägen. Konsekvensen av detta blev att slutskedet av matchen blev onödigt spännande. Däremot hotade Team TG egentligen aldrig och Alexander Lundin i BP-målet hade en relativt lugn eftermiddag.

Matchvinnaren blev därmed Philip Haglund som stod för matchens enda mål. Precis som han gjorde i bortamötet med Karlslunds IF tidigare i höst. BP behåller ett tvåpoängs avstånd till Sollentuna FK i kampen om kvalplatsen. I nästa omgång väntar Nyköping BIS i säsongens sista hemmamatch i Ettan Norra på Grimsta. Matchstart kl. 17:00 den 21 november.