Tung förlust mot Djurgården

Det började dåligt, det blev bättre, men slutade i förlust mot Djurgården. 1-2 på resultattavlan efter en match med flera chanser men också många misstag. Matchklockan hade in ...

Matchklockan hade inte passerat fem minuter innan gästerna hade tagit ledningen. Ett piggt anfall på högerkanten resulterar i ett inlägg som nickas i mål av Stinalisa Johansson. 0-1 tidigt och uppförsbacken kändes tung. Det fanns en del situationer där BP inte fick till det alls och hotade tyvärr alldeles för sällan offensivt.

I andra halvlek var fokuset tydligare från samtliga, viljan och desperationen att gå framåt fanns där och det gav med sig flertalet chanser med framförallt inlägg som pressade Djurgårdens försvar och målvakt. Kvitteringen skulle också komma och det med rejäl vilja. I 70:e minuten är det tillsist Saga Swedman som kan raka in bollen på mållinjen till 1-1. Saga Swedmans första allsvenska mål är noterat.

Glädjen i BP-lägret blev dock kortvarig. Bara sex minuter senare bjuder Tove Almqvist på ett fint nummer och skjuter in 2-1 från distans.

BP jagar ny kvittering mot slutet men har inte marginaler eller tåspetsar med sig. Det vill sig inte och en ny förlust är noterad.

På söndag spelar vi hemma igen, då mot BK Häcken. Söndag 11 juni 13:00. Köp biljett via bp.ebiljett.nu.