Tung förlust i finalen av Victoria Cup

Det blev målrikt när BP mötte Sollentuna FK på Hammarby IP i Victoria Cup-finalen på onsdagskvällen. Redan innan avspark stod det 2-0 till Sollentuna FK efter att de fått maximal ...

Det blev målrikt när BP mötte Sollentuna FK på Hammarby IP i Victoria Cup-finalen på onsdagskvällen. Redan innan avspark stod det 2-0 till Sollentuna FK efter att de fått maximal utdelning på sina två handikappstraffar. När slutvisslan till slut ljöd stod Sollentuna FK som vinnare med siffrorna 5-3 (4-1).

BP tog upp jakten på reducering från start. Tidigt i första halvlek hade BP:s Ida Bengtsson och Ella Reidy två riktigt kvalificerade avslut som tyvärr stoppades av ännu mer kvalificerade räddningar av Hanna Thunholm i Sollentuna-målet. Istället för en reducering av BP – som kändes närmast – var det Sollentuna som utökade sin ledning genom en frispark en bit utanför BP:s straffområde. Sollentunas Maja Viklander tryckte iväg ett skott som med enkelhet hade nått Globenområdet om det inte stoppats utav nätmaskerna bakom Madeline Talbot i BP-målet. Strax därefter, i matchminut 14, gjorde Sollentuna 4-0 när deras Emma Sjöberg sköt ett skott strax innanför straffområdeslinjen som oturligt styrde på en BP-försvarare och in i mål.

Trots den blytunga inledning visade BP-spelarna god moral och fortsatte rada upp chanser i jakten på en reducering. I den 32′ matchminuten kom också BP:s första mål när Lovisa Norrby nådde högst på en hörna och nickade in 4-1. Efter reduceringen ökade tempot i matchen något, men några fler mål blev det inte i den första halvleken.

– Tuff start såklart, de sätter båda sina bonusstraffar så vi ligger under från början. Sen gör de 3-0 och 4-0 ganska tidigt vilket gör att vi hamnar lite i mentalt underläge. Vi får fart på matchen efter 15-20 minuter men får tyvärr bara med oss ett mål in i halvtidsvilan, säger Anders Blomqvist, tränare i Dam U.

Om starten på första halvlek var tung för BP så var starten på den andra tvärtom. Redan i matchminut 51 gjorde BP:s Emilia Bengtsson 4-2 med ett välplacerat avslut från nära håll. Fem minuter senare kom också 4-3 efter en snabb kontring som Ida Bengtsson avslutade genom att rulla in bollen bakom Sollentuna-keepern. Känslan var att en kvittering låg i luften. Men Sollentuna visade sig också kunna kontra in mål när de i den 64’ matchminuten gjorde 5-3 efter ett välplacerat avslut av Emma Sjöberg. Det var återigen tal om jakten på reducering snarare än kvittering för BP:s del. Och chanserna fanns där, men tyvärr inte skärpan i avslutslägena.

– Vi startar andra halvlek jättebra och gör både 4-2 och 4-3 tidigt och har momentum. Men någonstans däremellan gör de 5-3 och sen skapar vi tillräckligt med lägen för att vända och vinna matchen men vi är inte tillräckligt skarpa framför mål och då är det svårt att vinna, säger Blomqvist.

5-3 blev alltså slutresultatet på Hammarby IP mellan Sollentuna FK och BP i Victoria Cup-finalen.

Nya tag på söndag när Piteå IF väntar borta på LF Arena i den 19:e omgången av OBOS Damallsvenskan.