Trots Lahnes flygande start – BP utan poäng hemma på Grimsta

Det började så bra och BP ledde matchen två gånger om, men topplaget Hammarby visade varför de hänger med i toppen av Allsvenskan och stängde matchen med starka individuella presta ...

Det började så bra och BP ledde matchen två gånger om, men topplaget Hammarby visade varför de hänger med i toppen av Allsvenskan och stängde matchen med starka individuella prestationer. Slutresultat 2-4.

Text: Peter Appelquist

Snart fyller Jack Lahne 17 år. När matchklockan närmade sig just 17 minuter i matchen mot Hammarby så väggspelade sig Jack fram på mittplan med Christopher Brandeborn, satte själv högsta fart i djupled och fick tillbaka bollen från Brandeborn i steget. Ensam med målvakten var Jack säker och tryckte in 1-0 för BP.

Gästerna från Söder hade mest boll, BP fick inte riktigt igång passningsspelet men kunde ändå reda ut flera situationer och skapade även bra chanser. Försvarsmässigt står BP upp starkt och håller undan. Nästan hela vägen in i halvtidsvilan. Björn Paulsen drar på ett skott med halvlekens sista spark och via Johan Falkmars ben får bollen en väldigt udda bana och går i en båge över Nikola Petric. Kvitterat och halvtid på samma gång.

I andra halvlek fortsätter matchbilden med ett disciplinerat BP som ligger på riktigt bra i kontringar. BP ska också ta ledningen igen, Markus Gustafsson slår en utsökt frispark som Erik Figueroa möter med pannan. 2-1 BP och de rödsvarta vädrar poäng.

Hammarby flyttar fram ännu mer och jagar kvitteringen, BP försvarar sig dock fortsatt bra och håller undan fram tills det återstår tjugo minuter av matchen. Ett lågt inspel är på väg rakt i genom BPs straffområde, men tar olyckligt på Ludvig Öhmans tå och går in i BPs mål till 2-2. Tungt mål för ett kämpande BP.

Hammarby tar ledningen i matchen när Mads Fenger slår till med en frispark som är otagbar, upp i krysset. BP försöker då flytta fram för att jaga kvittering, men på en omställning utökar Hammarby till 4-2 och stänger matchen.

För BP väntar nu två veckors spelledigt för landslagsuppehåll. Nästa seriematch spelas hemma på Grimsta 22 oktober 19.00 då IFK Göteborg kommer på besök. Det avgörs på Grimsta.

Allsvenskan
BP – Hammarby IF
2-4 (1-1)
Mål: BP: Jack Lahne, Erik Figueroa HIF: Mads Fenger, Nikola Djurdjic, Björn Paulsen, Självmål
Varningar: BP: Erik Figueroa, Alexander Nilsson, Gustav Sandberg Magnusson HIF: Muamer Tankovic, Leo Bengtsson, Vladimir Rodic

BPs lag: Nikola Petric – Fritiof Björkén, Ludvig Öhman, Erik Figueroa, Johan Falkmar – Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist (Moustafa Zeidan, 75), Markus Gustafsson (Eric Johana Omondi, 87) – Christopher Brandeborn, Jack Lahne, Alexander Nilsson (Maikel, 58)