Trio på lån till Älvsjö AIK

Trio på lån till Älvsjö AIK

Share

Trio på lån till Älvsjö AIK

Saga Swedman, Line Wessman och Tuva Norell lånas ut till Älvsjö AIK i Elitettan. Spelarna lånas ut på så kallad dubbel tillhörighet, vilket innebär att alla tre spenderar sin fotb ...

Saga Swedman, Line Wessman och Tuva Norell lånas ut till Älvsjö AIK i Elitettan. Spelarna lånas ut på så kallad dubbel tillhörighet, vilket innebär att alla tre spenderar sin fotbollsvardag i Älvsjö, men att vi har möjlighet att kalla hem spelarna när som helst under lånet.
– En bra lösning med en matchmiljö som kommer att utveckla spelarna. Den 7 november är de tillbaka i vår miljö med ännu mer kött på benen inför 2023, säger Staffan Jacobsson, sportchef.

Norell, Wessman och Swedman lyftes alla upp till damtruppen efter att det allsvenska avancemanget säkrats. Saga Swedman har fått speltid i sex allsvenska matcher, medan Tuva Norell och Line Wessman väntar på sina debuter.

Från att serierna startar upp igen efter EM-uppehållet så kommer de tre unga spelarna alltså få nya erfarenheter på seniornivå i Elitettan. Älvsjö AIK ligger i skrivande stund på 14:e plats i Elitettan med sex inspelade poäng.