Tredje raka gav ryck i tabelltoppen
1-0 Foto: Pato Montes de Oca

Efter en gedigen insats mot P18 kunde BP på lördagen befästa sin plats i tabelltoppen. Två tidiga mål räckte för att bärga tredje raka vinsten.  Grimstaområdet domineras den här ...

Grimstaområdet domineras den här helgen av de duktiga ungdomslagen i BP Volkswagen Cup. Mitt på dagen spelades även BP:s hösthemmapremiär i Division 1 Södra Svealand.

Från första minuten tog BP hand om spelet mot P18, med mycket bollinnehav och varierat anfallsspel. Efter en sekvens med flera misslyckade rensningar tog Daniella Novaković in bollen i straffområdet och kunde säkert slå in 1-0 i trettonde minuten. Tio minuter senare dribblade sig nyförvärvet Estibaliz Montes de Oca förbi P18:s högerförsvar, och passade in till Madicken Stigberg, som från nära håll gjorde sitt fjärde mål i serien.

I andra halvlek lyckades Visbylaget bättre med att störa BP:s anfallsuppbyggnad, och skapade även några halvfarligheter och hörnor. Med tiden tröttnade de och BP kunde ändå genomföra resten av matchen ganska ohotade. Framåt skapades inte lika mycket som i första halvlek, men vi fick i alla fall se ett ribbskott från Montes de Oca och två hårda distansskott från Eldina Ahmić.

Sammantaget tycker jag att BP kan glädjas över en taktiskt och spelmässigt väl genomförd första halvlek, med många spelvändningar och ett högt försvarsspel som rejält störde P18:s uppspel. Liksom i flera matcher i våras gick det trögare i andra halvlek, vilket laget får jobba vidare med.

Den jämna serien blev nu lite mindre jämn då Boo överraskande förlorade mot Hässelby. BP har därmed skaffat sig ett fint försprång på sex poäng.

Nästa lördag blir det ny resa till Norrköping, den här gången för match mot Lindö, och nästa hemmamatch spelas fredag 25 augusti mot Hässelby.