Tim Söderström är tillbaka
Foto: Erik Bjernulf

Tim Söderström är tillbaka

Share

Tim Söderström är tillbaka

Vi välkomnar Tim Söderström tillbaka till BP. Efter några års frånvaro, senast med spel i den portugisiska högstaligan, återvänder Tim till BP på ett kontrakt som sträcker sig öve ...

Vi välkomnar Tim Söderström tillbaka till BP. Efter några års frånvaro, senast med spel i den portugisiska högstaligan, återvänder Tim till BP på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023. 
– Vi får tillbaka en BP-fostrad spelare som bidrar med erfarenhet av spel på högsta nivå, säger Peter Kisfaludy, sportchef.
– Tim är snabb med och utan boll, har bra blick och en riktigt fin fot. Vi är glada att kunna spetsa vår trupp med Tims kvalitéer. 

Efter fyra års frånvaro återvänder alltså Tim Söderström till BP. Söderström var med när vi tog klivet upp till Allsvenskan efter serieseger i Superettan 2017 och var med under hela den allsvenska säsongen 2018. Efter en och en halv säsong i Hammarby IF och två år i Portugal är Tim nu tillbaka.

Det är en offensiv, men även flexibel spelare som återvänder. Under senaste vändan i BP användas Söderström som en offensiv och central mittfältare, men har även nyttjats både som anfallsspets och ytterback.

Söderström, född 4 januari 1994, har tillhört BP i flera omgångar. Moderklubben heter Djurö-Vindö IF men redan som barn var Tim en del av BP:s ungdomsverksamhet. Som 17-åring lämnade Söderström för spel med Djurgårdens IF där han främst blev utlånad för spel i Superettan med Jönköpings Södra och Assyriska FF. Inför säsongen 2017, då BP var nykomlingar i Superettan, skrev Söderström på ett tvåårskontrakt med BP. Under de två säsongerna som följde spelare Söderström totalt 57 matcher i Allsvenskan, Superettan och Svenska Cupen. Efter degraderingen från Allsvenskan 2018 gick kontraktet ut och Söderström valde att skriva på för Hammarby IF och stannade således på högsta nivå i Sverige. I Hammarby hann han spela 49 matcher i Allsvenskan, Svenska Cupen och kval till Europa League innan han såldes från Hammarby till Maritimo i den portugisiska Liga NOS under sommaren 2020. I Maritimo är Söderström noterad för 8 matcher i den portugisiska ligan. Kontraktet med Maritimo gick ut nu under sommaren 2022 och nu är det alltså klart att Söderström återvänder till BP. 

Söderström reser från Portugal under helgen och deltar i herrlagets träningar från och med måndag. Vi arbetar för att få Tim spelklar till matchen mot Örebro SK onsdag 3 augusti hemma på Grimsta. 

Välkommen tillbaka, välkommen hem!