Tappad ledning när poängen rann ifrån BP i Uppsala

BP kammar noll i Uppsala under söndagens match mot IK Sirius på Studenternas IP. Philip Hellquist gav BP ledningen, men det var en annan Philip, Haglund, som var avgörande för hemm ...

BP kammar noll i Uppsala under söndagens match mot IK Sirius på Studenternas IP. Philip Hellquist gav BP ledningen, men det var en annan Philip, Haglund, som var avgörande för hemmalaget då Sirius rann ifrån till 4-2. För BP blir det kort omladdning till onsdagens match mot IFK Norrköping på onsdag.

Text: Peter Appelquist

BP kliver in i matchen med en svagare trend, medan Sirius är stärkta en stark formkurva efter vårens dåliga resultatrad. Matchinledningen är också jämn, med chanser för båda lagen. BP har vissa svårigheter att hitta vägar fram, men när det väl blir av så hotar man. Efter halvtimmen spelad kommer BP fram central, bollen landar hos Johan Falkmar som ångat fram på vänsterkanten och ett fint inlägg senare kliver Philip Hellquist fram med en fin och behärskad volleyträff till 1-0 BP.

Glädjen blir dock kortvarig, bara minuter senare kvitterar IK Sirius genom Philip Haglund som får tillåtelse att nicka in 1-1. Halvleken är fortsatt jämn och båda lagen har chanser att ta ledningen.

I andra halvlek kommer Sirius ut och sätter sina chanser. BP däremot, kommer inte igång och med kvarten spelad av andra halvlek leder Sirius med 4-1. Haglund gör två till och dessutom glidtacklar Robert Åhman-Persson in ett. BP får inte till det och uppförsbacken är brant.

BP sätter reduceringen till 2-4 med kvarten kvar och får luft i lungorna. Med några minuter kvar har BP en ytterligare reducering i mål, men domaren väljer att blåsa frispark för Sirius när Kristján Flóki Finnbogason sägs vara för hård i duellen han vinner. Godkänt mål där och spänningen i matchen hade skenat.

Sirius håller undan, vinner med 4-2 och har ett bra läge att säkra kontraktet i Allsvenskan med ytterligare en poäng på sitt konto. För BP återstår tre finaler för att säkra de poäng som krävs för att antingen hänga kvar eller kvala sig kvar. Först ut, IFK Norrköping hemma på Grimsta onsdag 31 okotber 19.00.