Svenska Fotbollförbundet på studiebesök hos BP

Svenska Fotbollförbundet på studiebesök hos BP

Share

Svenska Fotbollförbundet på studiebesök hos BP

Under förra veckan var de studerande på UEFA Elite Youth-utbildningen hos Svenska Fotbollförbundet på studiebesök hos BP. Kvällen innehöll information från Mikael Sörnäs, chef ung ...

Under förra veckan var de studerande på UEFA Elite Youth-utbildningen hos Svenska Fotbollförbundet på studiebesök hos BP. Kvällen innehöll information från Mikael Sörnäs, chef ungdom & akademi i BP samt besök på DamU-truppens träning. Under helgen besöktes BP även av ungdomsförbundskapten Tomas Turesson tillsammans med representanter från det nederländska fotbollförbundet, som var nyfikna på BPs verksamhet.
– Det är alltid roligt att det finns ett intresse för hur vi arbetar i BP, säger Mikael Sörnäs, chef ungdom & akademi.

Text: Peter Appelquist Foto: Ramin Kiani, Svenska Fotbollförbundet

UEFA Elite Youth är den högsta utbildningsnivån för fotbollstränare som jobbar med barn och ungdomar. Kursen vänder sig till tränare som är verksamma inom den elitförberedande spelarutbildningen, 16-19 år, samt skolinstruktörer inom NIU-verksamheten. Kursdeltagare som genomgår utbildningen med godkänt resultat erhåller examensbevis UEFA Elite Youth A Diploma.
– Vi beskrev hur vi arbetar med vår spelarutbildning, från knatteskola till de äldsta ungdomslagen, berättar Mikael Sörnäs.
– Vi har unika möjligheter och utmaningar i BP och behöver hantera en oerhörd spännvidd.

BPs verksamhet är välkänd i fotbollsvärlden och föreningen besöks flitigt av externa aktörer. Senast var det nederländska fotbollförbundet på besök för att se hur BP arbetar med fotbollsutbildningen.
– Att ges möjlighet att beskriva vår verksamhet för besökare utifrån ger oss en möjlighet att spegla och jämföra vår verksamhet med andra, vilket leder till att vi kan få input för att ytterligare utveckla kvalitén i vår verksamhet.

BP tackar för besöken och ser fram emot ett fortsatt utbyte med fotbollsföreningarna runt om i landet.