Stockholmsklubbar i gemensam unik satsning på ”Stockholm Challenge”

Stockholmsklubbar i gemensam unik satsning på ”Stockholm Challenge”

Share

Stockholmsklubbar i gemensam unik satsning på ”Stockholm Challenge”

- Sportbladet sänder alla matcher Stockholm Challenge är namnet på den serie av dubbelmöten i form av träningsmatcher mellan de fyra Stockholmsklubbarna Hammarby, AIK, Djurgår ...

– Sportbladet sänder alla matcher

Stockholm Challenge är namnet på den serie av dubbelmöten i form av träningsmatcher mellan de fyra Stockholmsklubbarna Hammarby, AIK, Djurgården och Brommapojkarna som kommer att genomföras med start den 18-19 april och pågå fram till slutet av maj månad (spelschema bifogat). Sportbladet har köpt de exklusiva sändningsrättigheterna till samtliga matcher som kommer sändas live på sportbladet.se.

För två veckor sedan presenterade de sex klubbarna Hammarby, AIK, Djurgården, Brommapojkarna, IK Uppsala och Eskilstuna United en försäsongsturnering där träningsmatcher mellan klubbarna skulle genomföras genom enkelmöten, i väntan på den uppskjutna seriestarten för OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Med anledning av myndigheternas restriktioner avseende spridningen av viruset COVID -19 och att man nu uppmanas att inte genomföra resor mer än inom det lokala området har upplägget gjorts om och istället omfattas matcherna av endast Stockholmsklubbarna Hammarby, AIK, Djurgården och Brommapojkarna vilket gör att Eskilstuna och Uppsala därmed utgår.

Matcherna är träningsmatcher och kommer att spelas under perioden 18 april till 24 maj. Klubbarna kommer att mötas i dubbelmöten och matcherna kommer av förklarliga skäl att spelas utan publik.

Matcherna kommer i sin helhet att sändas live av Sportbladet som i och med köpet av sändningsrättigheterna är exklusiv avsändare av samtliga matcher i Stockholm Challenge. Mer information om hur du gör för att kunna se matcherna kommer att presenteras inom kort.

Hammarby Fotbolls sportchef Johan Lager, som är en av initiativtagarna till upplägget, ser framemot att spela matcher:

– Det känns väldigt bra att vi kommer igång med träningsmatcher nu efter att vi levt i en väldigt oviss tid med myndigheternas olika besked. Nu får vi väldigt bra motstånd och idel derbymatcher som gör att vi kan förbereda oss på bästa sätt inför vår seriestart i Elitettan så småningom, säger Johan Lager.

– Och dessutom får klubbarnas supportrar äntligen se fotboll igen, det tror vi kommer glädja många supportrar där ute. Att det blir idel derbyn gör ju det hela ännu roligare, säger Johan Lager.

Djurgårdens IF:s sportchef, Jean Balawo:

– Otroligt skönt att vi lyckats ro detta i hamn! En positiv sak är att nu har spelare och ledare någonting att se fram emot och träna för. Stockholm Challenge ger oss fantastiska möjligheter att få testa oss fram då många av våra nyförvärv inte fanns på plats mot Linköping och i Svenska Cupen mot AIK, säger Jean Balawo.

– Vi ser fram emot det här och vi hoppas kunna bjuda våra Djurgårdssupportrar på en fin fotboll, avslutar Jean Balawo.

AIK Fotbolls sportchef, Anne Mäkinen:

– Vi har tränat och förberett oss inför säsongen sedan början av året och får äntligen börja spela träningsmatcher mot väldigt bra motstånd. I dessa tider med mycket ovisshet och oro inför framtiden så ger det här oss alla mycket energi och någonting att se fram emot. Stockholm Challenge kommer att ge oss en möjlighet att spela ihop laget innan tävlingssäsongen startar och det känns väldigt bra, säger AIK Fotbolls sportchef Anne Mäkinen.

Brommapojkarnas huvudtränare, Marcelo Fernandez:

– Sett till det aktuella läget i samhället tycker jag att det här är ett jättebra initiativ alliansklubbarna emellan. Det ger oss möjlighet att få högkvalitativa matcher innan tävlingssäsongen drar igång, säger Marcelo Fernandez.

Fotnot: Samtliga klubbar följer gemensamt utvecklingen av COVID-19 och kommer alltjämt att förhålla sig till myndigheterna och Svenska Fotbollförbundets direktiv gällande spelandet av träningsmatcher.

För frågor eller intervjuer kontakta:

Hammarby Fotboll, Johan Lager, sportchef 070 – 325 88 81
Djurgårdens IF, Jean Balawo, sportchef 070 – 783 02 75
AIK, Anne Mäkinen, sportchef 070 – 141 42 80
BP, Staffan Jacobsson, sportchef 070 – 644 02 23