Sista matchen med gänget för Olsson och Albertsson

Sista matchen med gänget för Olsson och Albertsson

Share

Sista matchen med gänget för Olsson och Albertsson

Efter uppväxt i BP väntar nu nya äventyr för Sofia Albertsson och Julia Olsson. Mot Älta IF den 28 juni spelar båda sista matchen i BP-tröjan, för den här gången, innan flyttlasset ...

Efter uppväxt i BP väntar nu nya äventyr för Sofia Albertsson och Julia Olsson. Mot Älta IF den 28 juni spelar båda sista matchen i BP-tröjan, för den här gången, innan flyttlasset till varsitt college i USA går under sommaren.
– Jag har spelat i BP sen jag var sex år, så det är blandade känslor, säger Sofia Albertsson till hemsidan.

För Sofia Albertsson känns steget att flytta över atlanten och till New York som ett naturligt steg.
– Jag har alltid velat göra det, min pappa gjorde det och det känns som ett nästa steg att ta, berättar Albertsson för hemsidan.

Julia Olsson ser fram emot utmaningen som väntar i Florida.
– Jag vill ha en utmaning och erfarenhet. Det är någonting jag inte kan uppleva här hemma, berättar Olsson.

Sportsligt är det en utmaning i att byta miljö från uppväxten i Bromma och BP till collegelivet i USA.
– Jag kommer utvecklas, det tror jag. Fysiskt framförallt, förklarar Olsson.

Sportchef Staffan Jacobsson har tränat Olsson och Albertsson under flera år, både som tränare för damlaget och u-truppen, men även som tränare under skolpass i Bromma Gymnasium.
– Det är klart att det är tråkigt, men vi förstår att dem vill ut på ett roligt äventyr och hoppas att vi får tillbaka dem när dem studerat färdigt, berättar Jacobsson.
– Jag har ju varit med dem här länge, så det är klart att det blir ett tomrum.

För tillfället är BPs största konkurrent om unga spelare college i USA, snarare än seriekonkurrenter och andra svenska klubbar.
– Så är det och det handlar mycket om att tjejerna vill ha en ny utmaning, med en utbildning utomlands. Det är ju tjejer som är duktiga i skolan också, förklarar Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Nu väntar sista matchen med BP, för den här gången. Onsdag 28 juni möter BP Älta IF hemma på Grimsta, en match som väcker många olika känslor.
– Det är lite pirrigt, berättar Julia Olsson. Man vill ju ha en bra känsla när man åker härifrån.
– Jag känner mest revansch efter det snöpliga poängtappet mot Älta i våras, säger Sofia Albertsson. Men det är blandade känslor, jag har ju spelat i BP sen jag var sex år.

Matchinfo:
BP – Älta IF
Onsdag 28 juni 19.00
Grimsta
Fri entré