Shannon Woeller lämnar BP
Foto: Henke Råssmo

Shannon Woeller lämnar BP

Share

Shannon Woeller lämnar BP

Efter en säsong i BP lämnar den kanadensiska mittbacken Shannon Woeller.– Shannon bidrog starkt till att vi lyckades säkra kontraktet och vi tackar för insatserna under året, ...

Efter en säsong i BP lämnar den kanadensiska mittbacken Shannon Woeller.
– Shannon bidrog starkt till att vi lyckades säkra kontraktet och vi tackar för insatserna under året, säger sportchef Staffan Jacobsson.

Shannon Woeller är ifrån Vancouver i västra Kanada. Hon spelade sin ungdomsfotboll i sin hemstad innan hon flyttade till New Jersey i USA för collegefotboll på Rutgers University. Under denna tid representerade Woeller Kanada i ungdomslandslagen och fick även som 19-åring debutera i Kanadas A-landslag i en landskamp mot Nederländerna den 7 mars 2009. Efter college flyttade Woeller tillbaka till den nordamerikanska västkusten och spelade för både Vancouver Whitecaps FC och Seattle Sounders. År 2014 flyttade Woeller till Europa för spel i norska högstaligan med IK Grand Bodø. Året därpå skrev Shannon på för Stjarnan på Island där hon bland annat fick vara med när laget kvalade till Champions League. Efter äventyret på Island begav sig Woeller till Tyskland och Bundesliga för spel i FF USV Jena. Sommaren 2018 kom Woeller till Sverige när hon värvades av damallsvenska Eskilstuna United och det blev 7 matcher den hösten. Säsongen 2019 spelade Woeller 21 av 22 matcher i Damallsvenskan när Eskilstuna slutade på en fin 4:e plats. Sommaren 2019 blev Woeller även uttagen till Kanadas trupp till Fotbolls-VM i Frankrike. Säsongen 2020 var Woeller i Spanien och Valencia CF men där blev det bara ett år innan hon återvände till Sverige 2021 och då Växjö DFF.Inför 2022 anslöt Woeller till BP och noteras för 23 matcher i OBOS Damallsvenskan i den rödsvarta tröjan.