Shannon Woeller klar för BP

Shannon Woeller klar för BP

Share

Shannon Woeller klar för BP

BP plockar in den välmeriterade, kanadensiska mittbacken Shannon Woeller, 31. Med erfarenhet från Kanadas landslag och spel i flera av Europas högsta ligor ansluter Shannon senast ...

BP plockar in den välmeriterade, kanadensiska mittbacken Shannon Woeller, 31. Med erfarenhet från Kanadas landslag och spel i flera av Europas högsta ligor ansluter Shannon senast från Växjö DFF.

BP är överens med mittbacken Shannon Woeller som har flertalet landskamper för Kanada på meritlistan. Shannon gjorde förra säsongen 10 matcher för Växjö DFF, samtliga från start när laget tyvärr åkte ur OBOS Damallsvenskan. Nu skriver Shannon på för BP.

– I Shannon får vi in rutin, ledaregenskaper och givetvis kvalitet. Hon kommer vara oerhört viktig i både träning och match med sin erfarenhet från flertalet länder och olika typer av fotboll, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Shannon är ifrån Vancouver i västra Kanada. Hon spelade sin ungdomsfotboll i sin hemstad innan hon flyttade till New Jersey i USA för collegefotboll på Rutgers University. Under denna tid representerade Shannon Kanada i ungdomslandslagen och fick även som 19-åring debutera i Kanadas A-landslag i en landskamp mot Nederländerna den 7 mars 2009. Efter college flyttade Shannon tillbaka till den nordamerikanska västkusten och spelade för både Vancouver Whitecaps FC och Seattle Sounders. År 2014 flyttade Shannon till Europa för spel i norska högstaligan med IK Grand Bodø. Året därpå skrev Shannon på för Stjarnan på Island där hon bland annat fick vara med när laget kvalade till Champions League. Efter äventyret på Island begav sig Shannon till Tyskland och Bundesliga för spel i FF USV Jena. Sommaren 2018 kom Shannon till Sverige när hon värvades av damallsvenska Eskilstuna United och det blev 7 matcher den hösten. Säsongen 2019 spelade Shannon 21 av 22 matcher i Damallsvenskan när Eskilstuna slutade på en fin 4:e plats. Sommaren 2019 blev Shannon även uttagen till Kanadas trupp till Fotbolls-VM i Frankrike. Säsongen 2020 var Shannon i Spanien och Valencia CF men där blev det bara ett år innan hon återvände till Sverige 2021 och då Växjö DFF.

– Jag hoppas att jag kan bidra med lite erfarenhet till laget. Sedan tycker jag att jag är bra på att defensivt läsa av de farliga ytorna och därifrån kommunicera ut och organisera de omkring mig, så det kommer jag försöka hjälpa laget med, säger Shannon Woeller.

– Jag är mycket exalterad inför den kommande säsongen. Jag har fått ett mycket gott intryck av klubben och hört bra saker om laget. Så jag ser mest fram emot att få jobba tillsammans med bra personer som ett lag för att visa att vi förtjänar att tillhöra Allsvenskan, säger Shannon Woeller.

Text: Philip Kämpe
Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån