Seniorkontrakt för Aron Sandén

Seniorkontrakt för Aron Sandén

Share

Seniorkontrakt för Aron Sandén

Mittfältaren Aron Sandén har skrivit på sitt livs första seniorkontrakt och han gör det med BP, föreningen i vilken han jobbat hårt under flera års tid. Nu är juniortiden över och ...

Mittfältaren Aron Sandén har skrivit på sitt livs första seniorkontrakt och han gör det med BP, föreningen i vilken han jobbat hårt under flera års tid. Nu är juniortiden över och Sandén tar klivet upp i seniortruppen med ett treårigt kontrakt signerat.
– Målet i år är att ta en startplats, säger den nyblivne senioren till hemsidan.

Text och foto: Peter Appelquist

Aron Sandén kom som ung från Spånga IS och har jobbat på under flera års tid i BPs akademi. Seniordebuten skedde faktiskt redan i februari 2017 då Sandén byttes in i en träningsmatch mot Gefle IF 11 februari 2017 med 25 minuter kvar att spela. Kort därefter skadade sig Sandén svårt och missade ett drygt år av seriespel med U-truppen. Sommaren 2018 var Aron Sandén tillbaka i fullt slag och under hösten visade han sig från sin bästa sida. I P19 Allsvenskans Slutspelsserie noterades Sandén för inte färre än tio mål och när säsongen 2019 inleddes med träningsmatcher slog han till igen, 2-1 mot Sollentuna FK.

Med sitt första seniorkontrakt signerat har Aron Sandén nu börjat tydliggöra sina mål med karriären.
– Målet i år är självklart att ta en startplats, det är ett ambitiöst mål men jag tror på mig själv.
– På längre sikt handlar det om att etablera sig i BP framförallt. Jag har spelat juniorfotboll hela livet så det blir kul att ta nästa steg.

Med ett kontrakt signerat för Aron Sandén  kan vi se fram emot att fortsätta se Aron i herrlagets matcher, närmast under lägret i La Manga kommande vecka. För den Grimstabaserade fotbollsälskaren blir nästa matchmöjlighet att njuta av Aron Sandén träningsmatchen mot BK Forward onsdag 6 februari 19.00 på Grimsta.