Sen vändning gav seger i Hudik

BP hamnade i ett ovanligt underläge och länge såg det ut som att man gick mot årets första förlust. Men med kvarten kvar tryckte BP in tre bollar och vann mot Hudiksvalls FF. T ...

BP reste upp till Hudiksvall med bara ett kryss från sin senaste match mot Örebro Syrianska IF. Det var därför ett revanschsuget BP som kom till matchen. I startelvan hade två förändringar gjorts där Oscar Krusnell var tillbaka från avstängning och Jardell Kanga inledde som högerytter.

Det började dock knasigt för BP när hemmalaget tilldelades en straff och lagkapten Cihan Sener slog in 1-0. Av förståeliga skäl valde därefter hemmalaget att backa hem. BP tryckte på utan att skapa riktigt heta målchanser under den första halvleken. När kom man dock i halvlekens sista sekunder när bollen retsamt låg lös på Hudiksvalls mållinjen, men efter lite kalabalik rensades bollen undan.

BP fortsatte ösa på framåt men kvitteringen kom inte och BP blev tydligt frustrerade med både sig själva och på motståndarna. Klockan tickade på och BP närmade sig säsongens första förlust.

Men i matchminut 75 kom lite magi, individuell skicklighet och kvalitet från Marijan Cosic. Från sin vänsterposition drev ”Marre” in bollen och från några meter utanför straffområdet skickade han upp bollen i bortre krysset.

Efter kvittering växlade BP upp sin forcering och ännu mer tryck fick man även när Hudiksvalls Abdulmannan Khalil blev utvisad. Belöningen kom till slut i 88:e minuten. Inhopparen Alex Seger lyfte in ett inlägg som lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson fick pannan på och styrde in 1-2. ”Gurras” sjätte mål denna säsong och ett mycket viktigt sådant.

Efter att BP tagit ledingen tog verkligen energin hos hemmalaget slut och på tilläggstid kunde BP punktera matchen med ytterligare ett mål. Sandberg-Magnussons avslut täcktes på mållinjen med på returen höll sig Marijan Cosic framme och slog in 1-3.

BP är därmed tillbaka på vinnarspåret igen och avståndet i toppen av tabellen utökades till tolv poäng. Nästa helg gästar Gefle IF Grimsta, en match som sparkar igång kl. 13:00.

Hudiksvalls FF – BP
1-3 (1-0): 1-0 Cihan Sener (str) 15′, 1-1 Marijan Cosic 75′, 1-2 Gustav Sandberg-Magnusson 88′, 1-3 Marijan Cosic 90+1′.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn (Seger), Frej, Suljic (Elfgren Nyström), Krusnell – Ceesay (Zlotnik) – Kanga (Jelassi), Sandberg-Magnusson, Leach Holm, Cosic – Deprem (Sögaard)