Sen förlust trots stor dominans

Sen förlust trots stor dominans

Share

Sen förlust trots stor dominans

BP skapade mängder av chanser, grävde fram elva hörnor och höll i bollen. Men, den ville inte i Norrby-målet och efter att Norrby kontrat in två mål sent i matchen noterar vi förl ...

BP skapade mängder av chanser, grävde fram elva hörnor och höll i bollen. Men, den ville inte i Norrby-målet och efter att Norrby kontrat in två mål sent i matchen noterar vi förlust i Borås. 2-0 till hemmalaget.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Vi fick se ett riktigt taggat BP som tog sig an både Norrby och den speciella majkvällen som innehöll få plusgrader och både regn och snö till nederbörd. Inte det mest fredagsmysiga att tänka sig.

BP satte fart från början och skapade chanser omgående, BP var så heta att Ali Suljic hann bli varnad i den första minuten och efter det höll BP i bollen och kom till chanser. Chanserna var dock av det mildare slaget och så skulle det fortsätta, matchen igenom.

När vi sammanställt statistiken hittar vi tio avslut från BP och dessutom elva hörnor. Men det ville sig inte när BP väl kom till avslut, Hellquist testade från distans, likaså Hansson och Omondi.

BP tryckte på under hela matchen och visst ska då fotbollsgudarna slå tillbaka. Norrby kontrar i den 90e minuten, notoriske målskytten Richard Yarsuvat klipper till och bollen smiter olyckligt under Rasmus Emanuelsson.

BP sätter åter full fart framåt för att nå en snabb kvittering, men Norrby kan kontra igen och efter att Emanuelsson räddat första chansen kliver Billy Nordström in i hans ställe mellan stolparna och gör en fin räddning, dock med armen och eftersom han stoppar ett givet mål är det ett rött kort till Nordström och straff för Norrby. Yarsuvat förvaltar straffen till 2-0 för hemmalaget.

BP sätter sig på bussen hem till Grimsta och funderar redan på hur vi ska besegra Degerfors IF hemma på Grimsta lördag 11 maj 16.00.

Superettan
Norrby IF – BP
2-0 (0-0)
Mål: NIF: Richard Yarsuvat (2)
Varningar: NIF: Nicklas Savolainen, Mergim Krasniqi BP: Ali Suljic
Utvisning: BP: Billy Nordström

BPs lag: Rasmus Emanuelsson – Fritiof Björkén, Ali Suljic, Oscar Pehrsson, Billy Nordström – Marcus Hansson (Isac Lidberg, 81), Philip Hellquist, Adam Gradén – Albin Linnér (Markus Gustafsson, 55), Alexander Nilsson (Eric Johana Omondi, 67), Dusan Jajic