Semifinal-klara i Victoria Cup
221106 FC Rosengårds Tilde Björklund och Brommapojkarnas Vera Blom under fotbollsmatchen i F19-slutspelet mellan Brommapojkarna och FC Rosengård den 6 november 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0029

Efter Onsdagens 1-3 vinst borta mot Älvsjö AIK FF så kan BP börja förbereda sig för en semifinal-match i Victoria Cup. Matchen går av stapeln den 11 juni men motståndet är inte fa ...

Efter Onsdagens 1-3 vinst borta mot Älvsjö AIK FF så kan BP börja förbereda sig för en semifinal-match i Victoria Cup. Matchen går av stapeln den 11 juni men motståndet är inte fastställt ännu.
– Våra ambitioner är att gå så långt som möjligt och i slutändan vinna hela Victoria Cup, säger Anders Blomqvist, huvudtränare i F19 som var med under matchen.

Vera Blom mot Rosengård December 2022 Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0029

Victoria Cup använder ett system med ”bonus straffar” för att jämna ut skillnaderna mellan de olika lagen i turneringen. Detta innebär att ett lag får en bonusstraff för varje division de befinner sig under motståndarlaget i det vanliga seriespelet. Älvsjö befinner sig i Divison 1, två divisioner under BP och startade därför matchen med två bonus straffar.

Hanna Skogsfors som vaktade BP-målet under kvällen lyckades knipa en av straffarna och matchen blåstes alltså igång i ställningen 1-0 till Älvsjö

Men det tog enbart 10 minuter innan Vera Blom kunde sätta dit kvitteringen efter ett fint instick från Sirelle Maroutian.

I andra halvlek tar BP över matchen mer och mer, slutligen får man utdelning gånger två. Först i 56:e minuten då Vera Blom gör sitt andra mål för matchen och sedan i 76:e minuten så samme Blom spelar fram Saga Swedman som kan sätta dit slutresultatet.

– Vera Blom gör med sina två mål och en assist stor skillnad i denna match. Sen vill jag också lyfta fram Sirelle Maroutian och Augusta Priks, båda är födda 2007 och står för bra prestationer, säger Anders Blomqvist

– Allt som allt skulle jag säga att det är en jämn match där vi går vinnande genom att vi har mer spets i de avgörande lägena, fortsätter han.