Segersviten fortsätter – vinst i Jönköping

BP gästade under lördagen Stadsparksvallen och Jönköpings Södra IF i den 24:e omgången av Superettan. Det var viktiga poäng i potten för båda lagen. BP jagar avancemang till Allsv ...

BP gästade under lördagen Stadsparksvallen och Jönköpings Södra IF i den 24:e omgången av Superettan. Det var viktiga poäng i potten för båda lagen. BP jagar avancemang till Allsvenskan och J-Södra ökar nog gärna avståndet till negativt kval. Efter ett sent avgörande av Robin Frej var det tillslut BP som drog det längsta strået i matchen som slutade 2-1 till BP. Åttonde raka segern för BP i Superettan.

BP kom till spel med två förändringar i startelvan sedan hemmavinsten mot Landskrona BoIS. Nicklas Maripuu ersatte avstängde Gustav Sandberg Magnusson och Lucas Bergvall fick lämna plats åt Marijan Cosic.

Det var en trevande inledning på den första halvleken där inget av lagen bjöd på något direkt bländande spel. Båda lagen kom till avslutslägen men oftast utan att målvakterna behövde ingripa. Halvlekens första riktigt farliga målchans kom i matchminut 24’ när den före detta BP-spelaren Marko Nikolic avslutade från nära håll i en tilltrasslad situation i BP:s straffområde. Men Jonas Olsson i BP-målet stod bra placerad och kunde mota bort avslutet. Vid den här perioden av matchen var det också hemmalaget som kändes närmast ett ledningsmål. Men BP och Marijan Cosic ville annat.

I den 36:e matchminuten vann BP bollen på högerkanten i höjd med mittlinjen. Oscar Pettersson satte iväg i djupled och blev delikat framspelad av Samuel Leach Holm. Väl i straffområdet slog Pettersson en sidledspassning till Marijan Cosic som rakade in 1-0 till BP framför de vilt hemåtlöpande Jönköpingsspelarna. Nu kände man igen BP som efter ledningsmålet fortsatte skapa sig lägen. Tyvärr utan utdelning, men ledning i halvtid.

Släkten är värst. Tidigt i den andra halvleken fick Jönköpings Marko Nikolic ta med sig bollen relativt ostört centralt i planen. Framme vid straffområdeslinjen skapade han sig själv yta att skjuta och gjorde även så, lågt i Jonas Olssons vänstra hörn och det var kvitterat på Stadsparksvallen. Men det var mycket fotboll kvar att spela och sista ordet var inte sagt.

I den 68:e matchminuten slog Oscar Krusnell ett inlägg från vänster som Lucas Bergvall sånär lyckades avsluta på. Istället styrdes bollen vidare till Oscar Pettersson på den bortre stolpen vars avslut gick i ribban. Strax därefter var det Jönköpings tur att försöka ta ledningen, denna gång genom en frispark en bit utanför BP:s straffområde. Hemmalagets Malkolm Moenza slog bollen över BP-muren i riktning mot krysset men den alltjämt välplacerade Jonas Olsson kunde ta hand om bollen.

Sista ordet fick Robin Frej i den 78:e matchminuten när han nickade in avgörandet och sitt första mål i Superettan på en hörna slagen av Samuel Leach Holm. Några fler mål blev det inte och BP bärgade därmed sin åttonde raka seger i Superettan.

Nu gör Superettan landslagsuppehåll och är åter i början av oktober. Nästa match för BP:s del spelas borta mot Östers IF, tisdag 4/10 kl. 19.00.

Jönköping Södra IF – BP 1-2 (0-1)
0-1 (36’) Marijan Cosic
1-1 (54’) Marko Nikolic
1-2 (79’) Robin Frej

Domare: Per Melin