Seger trots mängder av missar

En tidig utvisning för IFK Värnamo gav stor dominans för BP, men mängder av missar. Tillslut, med bara minuter kvar, nådde Luca Gerbino Polo högst på Joel Qwibergs inlägg och säkra ...

En tidig utvisning för IFK Värnamo gav stor dominans för BP, men mängder av missar. Tillslut, med bara minuter kvar, nådde Luca Gerbino Polo högst på Joel Qwibergs inlägg och säkrade tre nya poäng.

Matchbilden går att likna med matchen mot Örgryte IS i förra veckan. Efter en kvart knuffas Kevin Kabran omkull i straffområdet av Värnamos Fredrik Lundgren. Rött kort, straff och mål från Markus Gustafsson från straffpunkten. 1-0 BP kom redan i artonde minuten och Värnamo samlade sig defensivt och lät BP spela runt, runt, runt.

BP lyckades inte skapa särskilt många heta chanser under första halvlek, trots det numerära övertaget. Istället är Värnamo riktigt farliga i sina snabba omställningar. Just en sådan ska även resultera i kvittering. Tre minuter innan halvtidssignalen blir det missförstånd i BPs försvar och Oscar Johansson kan fri med Rasmus Emanuelsson placera in 1-1.

Oavgjort i halvtid och i andra halvlek får vi se chans på chans på chans, BP testar låga inspel, långa inlägg, väggspel centralt och skott från distans. Men bollen smiter utanför varje gång. Luca Gerbino Polo byts in med dryga halvtimmen kvar och bara Gerbino Polo har chanser så det ska räcka till mål.

Samtidigt är Värnamo fortsatt starka i omställningarna och hotar BP vid flera tillfällen. Men det är BP som ska avgöra, med knappa tio ordinarie minuter kvar på klockan kommer Joel Qwiberg loss på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg som Luca Gerbino Polo möter med pannan och kan, äntligen, se bollen landa i nätmaskorna till 2-1 BP. Gerbino Polos glädje gick inte att missa när han springer och kramar Qwiberg framför den jublande hemmapubliken.

På tilläggstid får Värnamo ytterligare ett rött kort efter att Pär Cederquist dragit ett knytnävsslag i magen på Joel Qwiberg. BPs Viktor Gyökeres drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen och är avstängd i nästa omgång av Superettan.

Nästa match spelas på onsdag, 23 augusti 18.30, då väntar Arameisk-Syrianska i Svenska Cupen på bortaplan. Nästa hemmamatch i Superettan ser vi om en vecka, 27 augusti 17.00 är Falkenbergs FF på besök på Grimsta.